De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

iOS 14.1 en iPadOS 14.1 nu beschikbaar (Update: offline gehaald)

Michel van 't Klaphek
13 oktober 2020, 20:45
2 min leestijd
iOS 14.1 en iPadOS 14.1 nu beschikbaar (Update: offline gehaald)

Apple heeft iOS 14.1 uitgebracht. De nieuwe software is beschikbaar voor alle recente iPhones. Ook is er een nieuwe versie van iPadOS beschikbaar. iOS 14.1 en iPadOS 14.1 downloaden doe je zo.

Lees verder na de advertentie.

Update 14 oktober: Apple heeft de iOS 14.1 en iPadOS 14.1 updates offline gehaald: per ongeluk werden de updates voor iedereen beschikbaar gesteld, terwijl ze alleen voor ontwikkelaars bedoeld waren. Lees er hier meer over.

iOS 14.1 en iPadOS 14.1 downloaden

Apple-liefhebbers kunnen vanavond hun geluk niet op. Naast de aankondiging van vier nieuwe telefoons – de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 mini – brengt het bedrijf ook een ander cadeautje uit. iOS 14.1 is vanaf nu te downloaden voor alle iPhones die de basisversie, iOS 14, ook draaien. Zo zet je de kersverse iOS-/iPadOS-versie op je toestel.

  1. Zorg dat je iPhone- of iPad-accu voor minstens 50 procent vol zit, of hang ‘m aan de oplader;
  2. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Software-update’ en doorloop de aanwijzingen op het scherm.

Vervolgens haalt je iPhone of iPad de nieuwe software binnen. Zie je de update nog niet verschijnen, of gaat het downloaden heel traag? Dat kan. Net nadat Apple nieuwe softwareversies naar buiten brengt, proberen heel veel mensen de updates te downloaden. Hierdoor ontstaan digitale wachtrijen.

Een nieuwe versie downloaden is verder heel simpel en gaat eigenlijk vanzelf. Zorg er wel voor dat je verbonden bent met een goed wifi-netwerk en zorg voor een oplader in de buurt (voor het geval dat). Maak vooraf ook een back-up van je iPhone. Mocht het updaten onverhoopt niet goed gaan, dan ben je dankzij de reservekopie geen persoonlijke gegevens kwijt.

Wat zijn de vernieuwingen?

Het is nog niet helemaal duidelijk wat iOS 14.1 en iPadOS 14.1 nou precies doen. Mogelijk hebben de updates te maken met de nieuwe iPhones. De iPhone 12-serie is niet alleen hardwarematig onder handen genomen: Apple besteedde ook een hoop aandacht aan de binnenkant: de software. Mogelijk zetten de nieuwe iOS- en iPadOS-versie enkele softwarefuncties voor de iPhone 12-telefoons klaar.

Over de nieuwe iPhones

Voor Apple-fans was het vanavond smullen geblazen. Van de compacte en kersverse iPhone 12 mini, de kleurrijke iPhone 12 tot aan de ontzettend krachtige iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max: het grootste Apple-event van 2020 stelde zeker niet teleur.

Het bedrijf onthulde hiernaast namelijk ook nog de HomePod mini, die jammer genoeg niet in Nederland uitkomt, en blies de MagSafe-opladers van weleer nieuw leven in. Wil je snel bijgepraat worden? Check dan onderstaande artikelen:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu