Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

iOS 14.1 en iPadOS 14.1 nu beschikbaar

Kaylee Laurens
20 oktober 2020, 19:15
2 min leestijd
iOS 14.1 en iPadOS 14.1 nu beschikbaar

Apple heeft iOS 14.1 uitgebracht. De nieuwe software is beschikbaar voor alle recente iPhones. Ook is er een nieuwe versie van iPadOS beschikbaar. iOS 14.1 en iPadOS 14.1 downloaden doe je zo.

Lees verder na de advertentie.

iOS 14.1 en iPadOS 14.1 beschikbaar

Apple-liefhebbers werden al eerder blij gemaakt met de komst van iOS 14.1. Helaas bleek het toen om een vergissing van Apple te gaan. Nu lijkt het écht zo ver te zijn: iOS 14.1 is officieel beschikbaar.

iOS 14.1 is vanaf nu te downloaden voor alle iPhones die de basisversie, iOS 14, ook draaien. Zo zet je de kersverse iOS-/iPadOS-versie op je toestel.

  1. Zorg dat je iPhone- of iPad-accu voor minstens 50 procent vol zit, of hang ‘m aan de oplader;
  2. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Software-update’ en doorloop de aanwijzingen op het scherm.

Vervolgens haalt je iPhone of iPad de nieuwe software binnen. Zie je de update nog niet verschijnen, of gaat het downloaden heel traag? Geen zorgen. Net nadat Apple nieuwe softwareversies naar buiten brengt, proberen heel veel mensen de updates te downloaden. Door deze digitale drukte kan er wat vertraging ontstaan.

Een nieuwe versie downloaden is verder heel simpel en gaat eigenlijk vanzelf. Zorg er wel voor dat je verbonden bent met een goed wifi-netwerk en zorg voor een oplader in de buurt (voor het geval dat). Maak vooraf voor de zekerheid ook een back-up van je iPhone. Mocht de update onverhoopt niet goed gaan, dan ben je dankzij de reservekopie geen persoonlijke gegevens kwijt.

Wat zijn de vernieuwingen?

Volgens de release-opmerkingen van Apple introduceert iOS 14.1 een aantal bugfixes. De update lost bijvoorbeeld een probleem op waardoor sommige e-mails vanaf de verkeerde alias worden verzonden. Daarnaast introduceert iOS 14.1 ook nog een flinke collectie aan nieuwe 2020 emoji.

iPadOS 14.1 en iOS 14.1 eerder nog offline gehaald

Vlak na het iPhone 12-event bracht Apple plotseling twee grote updates uit voor de iPhone en iPad met iOS 14.1 en iPadOS 14.1. Helaas was het te mooi om waar te zijn en trok Apple de downloads weer terug. Wat blijkt: de updates waren per ongeluk voor het publiek zichtbaar. Eigenlijk waren ze enkel voor ontwikkelaars bedoeld. Het ging hier om de zogenaamde ‘Golden Master’, een laatste testversie voordat de updates voor het grote publiek worden uitgerold.

Bekijk hier onze iOS 14 review:

iOS 14 review: de 7 grootste voor- en nadelen na maanden testen!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen