Screenshots: zo ziet de donkere modus van iOS 13 eruit

28 mei 2019, 19:06
2 min leestijd
Screenshots: zo ziet de donkere modus van iOS 13 eruit

Uit screenshots van iOS 13 blijkt dat Apple definitief een donkere modus naar de iPad en iPhone brengt. Dit is hoe dat eruitziet.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13 screenshots laten iPhone donkere modus zien

Met minder dan een week tot de officiële onthulling weten we nu al zo goed als zeker hoe iOS 13 eruit gaat zien. Het doorgaans betrouwbare 9to5Mac heeft namelijk screenshots in handen gekregen van het besturingssysteem. Zo ziet de donkere modus eruit.

iOS 13 screenshots donkere modus 2

De website heeft de screenshots van een anonieme bron gekregen en claimt dat de beelden officieel zijn. Via het Bedieningspaneel of de Instellingen kun je de donkere modus in iOS 13 aanzetten. Op het thuisscherm merk je er overigens weinig van, op een iets donkerdere Dock na.

De dark mode is meer zichtbaar in bijvoorbeeld de Apple Music-app. De achtergrond is helemaal zwart en gebruikt niet simpelweg een donkere wallpaper. Hierdoor is de donkere modus ook beter voor de iPhone-accuduur, want het scherm hoeft zo geen zwarte pixels aan te zetten. Bovendien valt de notch minder op.

Ook tijdens het maken van een screenshot is de donkere modus duidelijk aanwezig. De nu nog grijze kleur wordt omgeruild voor een wazige versie van je huidige achtergrond. Apple zou standaard een paar speciale donkere modus-wallpapers meeleveren met iOS 13.

Ook interessant: iOS 13-verwachtingen: 12 functies en verbeteringen om naar uit te kijken

Nieuwe app: Vind Mij

Verder is ook de Herinneringen-app van een fris likje verf voorzien. De planner is op de iPad voortaan ingedeeld in vier schermen: geheugensteuntjes voor vandaag, in de toekomst, alle herinneringen en gemarkeerde reminders.

iOS 13 screenshots donkere modus

Tot slot bevestigen de iOS 13 screenshots dat ‘Zoek Vrienden’ en ‘Zoek mijn iPhone’ samengevoegd worden en simpelweg ‘Vind Mij’ heet. Vooral op de iPad ziet het programma er anders uit. Volgens 9to5Mac zie je een map met twee kleine vensters in de bovenhoeken waarin jouw Apple-apparaten en die van familie of vrienden staan.

Op 3 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd vindt de WWDC 2019 keynote plaats. Tijdens deze presentatie kondigt Apple nieuwe softwareversies aan, waaronder iOS 13. iPhoned doet uiteraard live verslag van de avond, dus volg ons op Twitter of download de gratis app. Om alvast in de stemming te komen lees je onze WWDC 2019 verwachtingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu