Apple geeft derde publieke iOS 13-bèta vrij: zo download je de update

Thomas Haenen
18 juli 2019, 19:30
2 min leestijd
Apple geeft derde publieke iOS 13-bèta vrij: zo download je de update

Apple heeft een nieuwe versie van de iOS 13-bèta vrijgegeven voor het publiek. Deze versie is iets stabieler en voegt onder andere enkele nieuwe opties voor 3D Touch toe. Dit is hoe je hem downloadt.

iOS 13 publieke bèta 3: download nu

Eerder deze week introduceerde Apple al de vierde ontwikkelaarsversie van de iOS 13-beta, nu is er ook een variant beschikbaar voor het grotere publiek. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de testversies van iOS kan de update per direct downloaden. De nieuwste testversie introduceert onder andere een Quick Action om apps op je homescreen opnieuw te ordenen en verbeteringen voor het Deel-menu. Ook kun je via het Toegankelijkheid-menu 3D Touch aanpassen.

Daarnaast zijn alle bestaande verbeteringen van iOS 13 natuurlijk nog steeds aanwezig. Wil jij ook aan de slag met de donkere modus, nieuwe Animoji en alle andere toevoegingen in iOS 13? Volg dan onderstaande stappen. Zo download en installeer je de publieke iOS 13-bèta, of iPadOS 13:

  1. Ga naar de bètawebsite van Apple op je iPhone of iPad;
  2. Tik op ‘Sign up’ en log in met je Apple ID;
  3. Tik op ‘Enroll your iOS device’ onder het kopje ‘Get started’;
  4. Op de nieuwe pagina kies je ‘Download Profile’;
  5. Volg de stappen in het instellingenscherm.

Let op: je zet hiermee wel software op je smartphone die nog in ontwikkeling is. Je loopt dus het risico dat je toestel vastloopt, apps crashen of dat je bestanden kwijt raakt. Ook heeft een bèta vaak negatieve effecten op de accuduur. Besluit je na het installeren van de nieuwe software dat je toch weer terug wil naar een stabiele versie? Lees dan onze tips voor het downgraden van de iOS 13-bèta.

→ Check ook onze iOS 13-overzichtspagina voor alle nieuwe functies.

tvOS 13 bèta 3 beschikbaar

Van tvOS 13 is vandaag ook een derde bèta verschenen. De nieuwe versie van tvOS introduceert onder andere een verbeterd homescreen waarmee je makkelijker nieuwe series, films en games ontdekt die je wellicht interesseren. Ook voegt Apple ondersteuning toe voor meerdere gebruikersprofielen, zodat jij, je partner en je kinderen niet dezelfde video’s voorgeschoteld krijgen.

Het is niet helemaal duidelijk wat deze nieuwste bèta toevoegt. Vooral de stabiliteit van de software lijkt te zijn verbeterd. Deze testversie download je door naar de instellingen te gaan, en ‘Systeem’ te selecteren. Vervolgens zet je ‘Ontvang publieke bèta’s’ aan om de nieuwste update direct te ontvangen. Ook hier geldt echter dat je wel moet oppassen omdat voorlopige software vaker kan vastlopen.

Lees meer nieuws over iOS 13

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's