De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Overzicht: deze apparaten krijgen de iOS 13-update

Florence Peeters
3 juni 2019, 21:01
2 min leestijd
Overzicht: deze apparaten krijgen de iOS 13-update

Nu iOS 13 officieel onthuld is, wil je natuurlijk weten of jouw iPhone, iPad of iPod touch de update ontvangt. In dit overzicht brengen we alle apparaten in kaart die worden bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Deze iPhones, iPads en iPod hebben iOS 13 ondersteuning

Hoewel iOS 13 pas dit najaar verschijnt, kunnen ontwikkelaars vandaag al met de bèta aan de slag. De publieke bèta komt eind juni al beschikbaar voor iedereen die niet kan wachten.

Maar om van alle nieuwe functies te kunnen profiteren, moet je iOS-apparaat de update natuurlijk wel eerst ondersteunen. Ieder jaar schrapt Apple helaas een of meerdere apparaten die de nieuwste software-update niet meer krijgen. Het is dus belangrijk om eerst te checken of jouw iPhone, iPad of iPod wél in het rijtje staat.

Dit jaar worden de iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPhone 5S geschrapt. Deze apparaten blijven dus steken op iOS 12. Ook oudere iPads en de iPod touch van een paar jaar geleden kunnen helaas niet met iOS 13 overweg.

De volgende apparaten hebben iOS 13 ondersteuning:

iPhone

iPad

iPod

Dit is er nieuw in iOS 13

iOS 13 is voor het eerst getoond tijdens de WWDC 2019 keynote van Apple. De belangrijkste vernieuwing is de Dark Mode, waarmee je de software een totaal andere look geeft. Veel Apple-apps krijgen een donker kleurtje, wat fijn is in het donker, omdat je dan minder last hebt van het licht dat van je iPhone of iPad komt.

iOS 13 officieel

Ook nieuw is Sign in with Apple, een nieuwe manier om je privacy te waarborgen. Zodra je op deze knop drukt om in te loggen, wordt er geen locatiedata gedeeld. Zodra een website om meer info vraagt, krijg je precies te zien wat voor persoonlijke info er wordt opgevraagd.

Verder krijgt Siri een flinke update, doordat de assistent bijvoorbeeld inkomende berichtjes kan voorlezen als jij je AirPods in hebt. Daarnaast wordt de Foto’s-app flink vernieuwd, wordt Face ID sneller, downloaden en openen apps sneller en worden app-updates kleiner. iOS 13 verschijnt later dit jaar, waarschijnlijk ergens in september. Lees meer over de aankondiging van iOS 13.

Lees meer over iOS 13

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu