De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iOS 13 werkt alleen op iPhone 6S of iPhone 7 en nieuwer’

Florence Peeters
1 februari 2019, 12:02
2 min leestijd
‘iOS 13 werkt alleen op iPhone 6S of iPhone 7 en nieuwer’

iOS 13 zou mogelijk op een stuk minder iPhones werken dan iOS 12. Een Israëlische site claimt dat Apple alleen de toestellen vanaf de iPhone 6S of iPhone 7 en nieuwer gaat ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

‘iOS 13-ondersteuning valt weg voor iPhone 5S, SE en 6’

Volgens The Verifier is Apple van plan om de iPhone 5S, iPhone SE, 6, 6 Plus en mogelijk zelfs de iPhone 6S en 6S Plus niet van een iOS 13-update te voorzien. Een opvallend gerucht, omdat al deze iPhones momenteel wel op iOS 12 draaien.

Het is onduidelijk hoe of via wie de Israëlische bron aan deze informatie is gekomen, dus is het afwachten in hoeverre dit klopt. Overigens stelt de site wel dat het ‘twijfelachtig’ is of ook de iPhone 6S en 6S Plus worden uitgesloten van iOS 13.

iOS 13 concept

Alsnog zou Apple dan in een klap drie generaties aan iPhones buitenspel zetten. Dat staat haaks op de uitspraken van Tim Cook dat mensen vandaag de dag langer met hun iPhone doen, en Apple dit ondersteunt door lang software-updates aan te bieden.

Een logischere stap van Apple zou dan ook zijn om alleen de iPhone 5S uit te sluiten van iOS 13. Het bedrijf uit Cupertino staat er namelijk al jaren om bekend dat het oudere iPhones nog jarenlang software-updates geeft.

Niet alleen zou Apple meerdere toestellen geen ondersteuning meer bieden, ook zouden sommige iOS 13-functies exclusief voor de nieuwere iPhones zijn. Hierdoor zou Apple ‘zo veel mogelijk gebruikers willen laten upgraden naar de nieuwste modellen’. Dit zou simpelweg neer kunnen komen op verbeteringen aan bijvoorbeeld de Portretmodus, die alleen op iPhones met een dubbele camera en de iPhone XR aanwezig is.

Ook meer iPads verliezen mogelijk ondersteuning

Naast de verschillende iPhones die volgens de bronnen van de website geen update meer krijgen, zouden ook meerdere iPads het moeten ontgelden. Zo zouden de iPad mini 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad Air 2 en misschien zelfs de iPad mini 4 geen iOS 13-update krijgen.

Ook al deze iPads hebben draaien momenteel gewoon nog op iOS 12, en opnieuw zou het een verrassend lange lijst zijn voor Apple om niet meer te ondersteunen. Ook de laatste generatie iPod touch verliest software-ondersteuning, maar we verwachten dit jaar dan ook een vernieuwde iPod touch en iPad mini 2019.

Apple presenteert iOS 13 traditiegetrouw op de WWDC in juni. Tot die tijd zullen er ongetwijfeld nog meer geruchten verschijnen over de iOS 13-functies en -ondersteuning, maar blijft het afwachten wat Apple daadwerkelijk van plan is.

Lees meer over iOS 13

Bron: The Verifier
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen