‘iOS 13 laat twee iPhones bestanden uitwisselen met een kabeltje’
Lars Paymans

iOS 13 introduceert een nieuwe manier om snel data over te zetten van de ene iPhone naar de andere. Een icoontje in de derde bèta van iOS 13 onthult deze onaangekondigde functie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 13 iPhone instellen wordt gemakkelijker

Deze week verscheen de derde ontwikkelaarsbèta van iOS 13 en het duurde niet lang tot iedere regel code weer vakkundig was doorgespit. Dit leverde een nieuw icoontje op, waar duidelijk op te zien is hoe twee iPhones met elkaar verbonden zijn met een kabeltje.

iOS 13 iPhone instellen

Dit nieuwe icoon zit verstopt in de Setup-folder, wat doet vermoeden dat deze van pas komt als je een iPhone aan het instellen bent. Het lijkt aannemelijk dat Apple een nieuwe manier heeft bedacht om snel al je bestanden en apps van de ene naar de andere iPhone over te zetten.

Als je nu een iPhone gaat overzetten, kun je gegevens via iTunes overzetten of met een back-up van iCloud. Dit proces verloopt sneller als je de oude iPhone in de buurt houdt. Apple lijkt hier nu een derde optie aan toe te voegen waarmee je de twee iPhones met een kabeltje aan elkaar koppelt. In de code van de bèta is ook de zin te vinden ‘Keep your other iPhone connected to this iPhone and connected to power until the transfer is complete’.

Waarschijnlijk worden bestanden op deze manier sneller overgezet dan via een draadloze verbinding, al betekent dit wel iets anders: Apple heeft nog geen Lightning-naar-Lightning-kabel, die er wel zou moeten komen om deze functie te ondersteunen.

Apple versimpelt overstapproces

Een andere optie is dat Apple een verloopstukje in de doos van nieuwe iPhones stopt om dit overstapproces te versimpelen. En het kan natuurlijk ook nog steeds dat de 2019 iPhones een usb-c-poort krijgen en je daardoor gewoon een Lightning-naar-usb-c-kabel kunt gebruiken hiervoor.

Dat iOS 13 een nieuwe manier introduceert om bestanden tussen iPhones uit te wisselen lijkt dus zo goed als zeker, maar hoe het precies gaat werken is nog even afwachten. Mogelijk komen we er meer over te weten in een toekomstige bètaversie, of in september als de definitieve versie van iOS 13 voor iedereen beschikbaar komt.

Meer weten over iOS 13 en alle verbeteringen? Wij hebben de update alvast getest en schreven een uitgebreide iOS 13 preview.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.