‘iOS 13 focust op iPad: nieuwe Berichten-app, tabbladen en meer’

Michel van 't Klaphek
5 mei 2018, 13:42
2 min leestijd
‘iOS 13 focust op iPad: nieuwe Berichten-app, tabbladen en meer’

iOS 13 gaat zich met name focussen op de iPad. De tablet krijgt onder meer een vernieuwde Berichten-app, tabbladen en meer ondersteuning voor de Apple Pencil.

Lees verder na de advertentie.

‘iOS 13 iPad georienteerd: dit is de eerste informatie’

Dat zegt Apple-insider Mark Gurman op Twitter. Alhoewel iOS 13, codenaam ‘Yukon’, nog even op zich laat wachten, heeft hij nu al de eerste informatie in handen. Net als iOS 11 gaat versie 13 met name verbeteringen bieden voor de iPad.

Zo wordt onder meer de Berichten-app flink aangepakt, evenals het thuisscherm. Deze zal meer ‘gefocust’ op de iPad zijn, al is niet duidelijk wat dit precies inhoudt. Daarnaast worden tabbladen beschikbaar, net zoals momenteel al in macOS mogelijk is. Op die manier kun je binnen een programma meerdere vensters openen, waardoor je sneller en productiever werkt. Ook wordt de Split View-modus uitgebreid met de mogelijkheid om dezelfde app naast elkaar te weergeven. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer een app heel groot is.

Ook interessant: Multitasken op de iPad: alles over Split View, Slide Over en Beeld in Beeld

iPad multitasking

‘Universele App Store al in iOS 12’

Verder worden enkele verbeteringen voor de Apple Pencil toegevoegd. Het is niet duidelijk wanneer universele apps, een functie waar veel mensen op zitten te wachten, uitkomt. Volgens John Gruber, een andere analist, moeten we tot iOS 13 wachten. Gurman denkt echter dat iOS 12 al een universele App Store voor iOS en macOS heeft. Op die manier kun je apps voor je iPhone en iPad ook op je Mac gebruiken.

Lees ook: iOS 12′ belangrijkste functie: ‘iOS-apps op de Mac uitgesteld naar 2019’

De afgelopen weken duiken steeds meer berichten op dat Apple zich met iOS 12 gaat focussen op stabiliteit, in plaats van nieuwe functies. Gurman gelooft daarom dat we op de WWDC 2018, die volgende maand plaatsvindt, vooral kleine verbeteringen gaan zien. Denk hierbij aan betere mogelijkheden voor ouders om hun kinderen in de gaten te houden, nieuwe Animoji en een verbeterde Foto’s-app.

Op de hoogte blijven van iOS 12? Download dan onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen