‘iOS 13 Herinneringen-app en nieuwe volumemelding lekken op de valreep uit’

Lars Paijmans
3 juni 2019, 12:25
2 min leestijd
‘iOS 13 Herinneringen-app en nieuwe volumemelding lekken op de valreep uit’

Terwijl Tim Cook de laatste hand legt aan zijn WWDC 2019-presentatie, lekken op het laatste moment nog een aantal iOS 13-vernieuwingen uit. We bespreken ze met je.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13 Herinneringen uitgelekt

Vanavond om 19:00 uur begint de WWDC 2019-keynote, waar we eindelijk iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en nog veel meer te zien krijgen. De afgelopen maanden is allerlei gelekte informatie online verschenen en dat gaat vandaag nog even door.

Vlak voor de aankondiging van de grote iOS-update van 2019 is een tweetal functies online opgedoken. Allereerst krijgen we dankzij Benjamin Geskin wederom een blik op de Herinneringen-app, die flink wordt vernieuwd.

iOS 13 herinneringen gelekt

Vorige week lekte al een afbeelding uit van de iPad-app, die de lichte modus laat zien. De nieuwste gelekte foto toont de Herinneringen-app in Dark Mode, de grote visuele vernieuwing van de update.

Wat opvalt aan de app is het compleet vernieuwde design, met vier blokken bovenin beeld. Hier staan de herinneringen die voor vandaag gepland zijn, je verderop gepland hebt, al je herinneringen bij elkaar en de tekst die je hebt gemarkeerd. Dat moet de Herinneringen-app van een boodschappenlijstje in een volwaardige taken-app veranderen, die de strijd aankan met populaire alternatieven als Things, Google Tasks en Wunderlist.

Nieuwe (testversie) van volumemelding

Daarnaast toont Geskin de nieuwe volumemelding, die niet meer je hele scherm in beslag neemt. Het lijkt hier om een testversie te gaan, aangezien de volumebalk uit het Bedieningspaneel simpelweg naar de rechterbovenhoek van het scherm versleept is. Mogelijk ziet de definitieve versie eruit als de afbeelding hierboven, waarbij de volumebalk naast de volumeknoppen van de iPhone gezet is.

De vraag is dus in hoeverre dit een prototype is en hoe het definitieve design eruit ziet. Ook daar heeft Geskin een idee bij: hij stelt voor om een klein volumebalkje in de linker bovenhoek van het scherm te tonen, die precies naast de notch van de iPhone X en nieuwer past.

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten tot Apple iOS 13 officieel uit de doeken doet. Vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd is het tijd voor de WWDC 2019-keynote. Zoals je van ons gewend bent zit de hele redactie van iPhoned in de startblokken om je van het laatste nieuws te voorzien. Volg ons via de website, onze Twitter-pagina, officiële iPhoned-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Lees meer over iOS 13

Bronnen afbeeldingen: Benjamin Geskin, Benjamin Geskin
Categorieën: Geruchten, iOS
Spotlight: Apple
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's