Uitgesteld: Deze 9 iOS 13-functies komen pas met iOS 13.1
Lars Paijmans

Apple brengt iOS 13 uit op 19 september, maar de update is minder uitgebreid dan de bedoeling was. Meerdere functies zijn uitgesteld naar iOS 13.1. Een overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 13.1 functies op een rijtje

Tijdens het iPhone 11 Pro evenement onthulde het bedrijf traditiegetrouw ook de releasedatum van iOS 13. De grote jaarlijkse update komt op 19 september beschikbaar voor alle ondersteunende apparaten.

iOS 13 release

Toch gaat het dit jaar iets anders dan andere jaren. Meerdere functies die oorspronkelijk gepland waren voor deze update, verschijnen pas een update later, als iOS 13.1 verschijnt. Gelukkig hoeven we daar niet heel lang op te wachten: deze verschijnt op 30 september voor alle apparaten die iOS 13 ondersteunen. Op deze functies moeten we iets langer wachten.

Deze iOS 13 functies heeft Apple uitgesteld:

  1. Siri berichten laten voorlezen zodat je zonder scherm toch kunt horen wat iemand je stuurt
  2. Ondersteuning voor HomeKit in de Siri Shortcuts-app
  3. Je reistijd (ETA) delen met vrienden vanuit Apple Maps
  4. Rechtstreeks vanaf een camera foto’s importeren
  5. Met twee setjes AirPods audio beluisteren op een iPhone
  6. Ondersteuning voor HomeKit automatisering en scènes voor de HomePod en AirPlay 2-speakers
  7. Folders delen in iCloud Drive met anderen
  8. HomeKit-ondersteuning voor routers en beveiligingscamera’s
  9. In Schermtijd een communicatielimiet instellen

Zoals je ziet zijn het niet de grootste functies die een paar weken zijn vertraagd. Zo kun je op 19 september nog steeds aan de slag met de belangrijkste verbeteringen van iOS 13. Zoals de donkere modus, de vernieuwde Zoek Mijn-app, Animoji-stickers die in iedere app werken, Sign in With Apple, de nieuwe Herinneringen-app en nog veel meer.

Naast iOS 13 kunnen we op 19 september ook aan de slag met watchOS 6 voor de Apple Watch, met onder meer nieuwe wijzerplaten en een decibelmeter om je omgevingsgeluid te meten. iPadOS, de eerste keer dat de tablet van Apple zijn eigen besturingssysteem krijgt, is ook vertraagd en komt op 30 september uit. De Mac moet het langst wachten op zijn update: macOS Catalina verschijnt ‘in de loop van oktober’.

Meer weten? Check onze iOS 13 preview

Meer weten over alles wat iOS 13 te bieden heeft? Wij hebben de update al uitgebreid getest. In onze videopreview zetten we de belangrijkste verbeteringen op een rijtje.

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.