iOS 13 en watchOS 6 nu beschikbaar: zo download je de updates

Lars Paijmans
19 september 2019, 18:52
3 min leestijd
Breaking
iOS 13 en watchOS 6 nu beschikbaar: zo download je de updates

Vanaf nu kun je iOS 13 en watchOS 6 op je iPhone en Apple Watch installeren. Kijk hier voor alle ondersteunende apparaten en hoe je de updates veilig en stap voor stap installeert.

iOS 13 downloaden: zo installeer je de update

Bètatesters konden er al een paar maanden mee aan de slag, maar voor de rest van iPhone-eigenaren is het vanavond een mooie avond. Dit is de grootste update die Apple in 2019 uitbrengt, met tal van nieuwe functies en verbeteringen voor zowel je iPhone als je Apple Watch. Let op: watchOS 6 komt vanavond voor de Apple Watch Series 3 en Series 4 beschikbaar, de Series 1 en Series 2 volgen later.

Ook de Apple TV, iPad en Mac krijgen nog een dergelijke grote update in de vorm van tvOS 13, iPadOS en macOS Catalina. Deze updates volgen eind september en in de loop van oktober.

Deze apparaten ondersteunen iOS 13 en watchOS 6

Houd er rekening mee dat veel mensen deze update tegelijk proberen te installeren. Daarom kan het even duren tot de nieuwe versie op jouw toestel verschijnt en duurt het langer om de bestanden te downloaden. Soms kan het daardoor slimmer zijn om even te wachten.

iOS 13 preview

Zo installeer je iOS 13 en watchOS 6

Nu de updates beschikbaar zijn, wil je ze natuurlijk op je toestel zetten. Dat is gelukkig heel gemakkelijk. Zorg wel dat je verbonden bent met een wifi-netwerk en houd een oplader in de buurt voor het geval dat. Daarna kun je onderstaande stappen doorlopen om de twee updates te installeren.

iOS 13 installeren op je iPhone in 4 stappen:

  1. Zorg dat je iPhone-accu minstens 50 procent gevuld is, of hang hem aan de oplader;
  2. Open de Instellingen-app;
  3. Tik op Algemeen;
  4. Kies ‘Software update’

Voordat je watchOS 6 kunt installeren moet je eerst iOS 13 op je iPhone draaien die met je Watch gekoppeld is. Is dat gebeurd, dan kun je onderstaande stappen doorlopen om met de nieuwe versie van watchOS aan de slag te gaan.

watchOS 6 installeren op je Apple Watch in 5 stappen:

  1. Plaats je Apple Watch op de oplader in de buurt van je iPhone;
  2. Open de Watch-app op je iPhone;
  3. Tik op Algemeen;
  4. Kies ‘software-update’;
  5. Wacht tot de update in beeld verschijnt en begin met downloaden.

Tip: draai je de iOS 13-bèta? Dan hoef je de update niet meer te installeren. De laatste bètaversie staat gelijk aan de eerste publieke versie die vandaag is verschenen. Er verschijnt dan ook geen update meer in de app. Wil je na vandaag geen bèta’s meer ontvangen? Verwijder dan het bètaprofiel van je toestel via ‘Instellingen > Algemeen > Profielen’.

iPhone dementie

Dit is er nieuw in iOS 13 en watchOS 6

Ook dit jaar heeft Apple weer een waslijst aan kleinere en grotere vernieuwingen toegevoegd aan deze software-versies. Zo krijgt de iPhone eindelijk een donkere modus, is de Herinneringen-app aangepast en beschermt Apple je privacy beter dan ooit tevoren. Op de Apple Watch zijn vanaf watchOS 6 nieuwe wijzerplaten te vinden en is er voortaan een decibelmeter waarop je kunt zien of je gevaar loopt op gehoorschade.

Meer weten over nieuwe functies en verbeteringen? Check dan ons watchOS 6 overzicht en lees onze zojuist verschenen iOS 13 review.

iOS 13 review conclusie

De grootste iOS-update van 2019 bestaat vooral uit talloze kleinere aanpassingen, die je echter zo vaak tegenkomt dat ze bij elkaar opgeteld voor een algeheel fijnere gebruikerservaring zorgen. De donkere modus is een fijne toevoeging, maar de echte grote stappen worden dit jaar gezet met Sign in with Apple, Apple Arcade, ondersteuning voor Bluetooth-controllers en de compleet vernieuwde Herinneringen-app. Daar kunnen we mooi ons verlanglijstje voor iOS 14 in gaan bijhouden voor volgend jaar.

Lees de volledige iOS 13 review

Categorie: iOS
Spotlight: watchOS 6
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's