Concept: Zo gaat iOS 13 eruitzien met donkere modus en verbeteringen voor de iPad
Michel van 't Klaphek

De iPad lijkt er flink op vooruit te gaan met iOS 13. Apples tablet kan straks onder meer als extern voor je Mac gebruikt worden en iPhone-apps draaien. Hoe dat eruitziet laat dit iOS 13 concept zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 13 concept: dit kun je verwachten

Met nog ruim een week te gaan voor de onthulling van iOS 13 is het aftellen begonnen. Om alvast in de stemming te komen heeft ontwerper Álvaro Pabesio een impressie van Apples nieuwe besturingssysteem gemaakt. Dit concept is gebaseerd op geruchten en laat onder meer de donkere modus, een hoop iPad-verbeteringen en meer zien.

iOS 13 concept

Zo krijgt Apples tablet volgens Pabesio een thuisscherm met uitklapbare mappen en gaat daardoor meer op de Mac lijken. Ook het Bedieningspaneel is uitgebreid met onder meer de langverwachte donkere modus. Deze dark mode kun je vanuit dit snelmenu aanzetten en eventueel een timer instellen. Hierdoor wordt het scherm weer licht bij zonsopgang.

Bovendien wordt het volgens de geruchten straks mogelijk om je iPad als extern scherm van je Mac te gebruiken. Hierdoor zou je de tablet bijvoorbeeld als tekentableau kunnen gebruiken. Een andere verbetering is het onderling kunnen uitwisselen van apps, waarmee je bijvoorbeeld op de iPhone kunt beginnen met een berekening en deze afrondt op je iPad.

iOS 13 concept

Verder zien we een vernieuwde Bestanden-app met menu aan de linkerkant, ondersteuning voor externe harde schijven en meer. Ook kun je voortaan vanuit Safari downloads direct naar Bestanden versturen zodat ze in de juiste map zitten.  Tot slot heeft Pabesio enkele kleine verbeteringen toegevoegd, waaronder een veel subtielere volumebalk. Ook de widgets in Dagweergave zien er wat strakker uit.

Lees ook: iOS 13-verwachtingen: 12 functies en verbeteringen om naar uit te kijken

Blijf op de hoogte van iOS 13

Op 3 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd kondigt Apple iOS 13 aan tijdens de WWDC 2019 keynote. Tijdens Apples jaarlijkse softwareconferentie worden ook macOS 10.15 en watchOS 6 uit de doeken gedaan.

Uiteraard doet iPhoned live verslag van de avond. Volg ons op Twitter, schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de gratis iPhoned-app uit de App Store. Om alvast in de stemming te komen check je onze WWDC 2019-verwachtingen.

Lees het laatste nieuws over iOS 13

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.