iOS 13-bug geeft toegang tot wachtwoorden zonder authenticatie

Wouter Nijsen
16 juli 2019, 9:09
2 min leestijd
iOS 13-bug geeft toegang tot wachtwoorden zonder authenticatie

Er is een serieuze bug opgedoken in de bèta van iOS 13. Het is mogelijk om toegang tot de wachtwoordinstellingen van een Apple-apparaat te krijgen zonder je hiervoor te authenticeren.

iOS 13-bug geeft toegang tot wachtwoorden

9to5Mac schrijft dat de bug in de derde ontwikkelaarsbèta van iOS 13 zit, en in de tweede publieke testversie van de software-update. Volgens de website is het opvallend makkelijk om de wachtwoordinstellingen te bereiken, omdat op een simpele manier Face ID of Touch ID te omzeilen zijn.

Normaal gesproken moet je altijd je gezicht of vingerafdruk scannen om toegang tot dit menu en de bijhorende instellingen. In de video hieronder van YouTuber iDeviceHelp zie je de bug in actie.

Wanneer je in de iOS 13-bèta naar ‘Wachtwoorden & Accounts’ gaat, kun je de authenticatiemethodes ontwijken door simpelweg vaak achter elkaar op ‘Wachtwoorden’ te tikken. Na een aantal pogingen geeft de software toegang tot deze instellingen en kun je bij alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden.

Apple is inmiddels op de hoogte gesteld van deze bug, maar moet nog een oplossing uitbrengen. Het is aannemelijk dat dit in een komende testversie, en sowieso voor de officiële release van iOS 13, gebeurt.

Overigens is het wel zo dat je een iPhone moet ontgrendelen via Face ID of Touch ID om bij de Instellingen-app terecht te kunnen komen. Het laat echter zien dat het niet altijd 100 procent veilig is om een bèta van een aanstaande iOS-versie op je Apple-apparaat te installeren. Voor de meeste gebruikers raden we aan om te wachten op de definitieve release in september. Wil je toch aan de slag met de nieuwe features van de update, check dan onze tips bij het installeren van iOS 13.

→ Meer weten? Check ook de iOS 13 preview of bekijk de video hieronder

Bron: 9to5Mac
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's