Update: ‘iOS 13.3 lost probleem met agressief afsluitende achtergrond-apps op’

Michel van 't Klaphek
5 november 2019, 20:32
2 min leestijd
Update: ‘iOS 13.3 lost probleem met agressief afsluitende achtergrond-apps op’

Sluit je iPhone sinds de update naar iOS 13 soms zonder duidelijke reden achtergrond-apps af? Je bent niet de enige. Het lijkt erop dat iOS 13 een probleem met de verdeling van het werkgeheugen heeft.

Update 5 november, 20:32 uur: Apple heeft de eerste testversie van iOS 13.3 voor ontwikkelaars uitgebracht. Zo kunnen zij alvast aan de slag met de nieuwe software en hun apps klaarmaken. Alhoewel de versie dus nog niet officieel uitrolt voor iedereen, lijkt er wel een probleem opgelost te zijn waar veel Apple-gebruikers momenteel mee kampen.

Lees verder na de advertentie.

Meerdere ontwikkelaars laten namelijk weten op Twitter weten dat hun iPhone en/of iPad na de update naar iOS 13.3 (en iPadOS 13.3) achtergrond-apps niet langer agressief afsluit. App-maker Aaron Zollo schrijft bijvoorbeeld dat zijn iPhone 11 Pro Max geen enkel programma uit zichzelf afsloot, ook al had hij in totaal 32 apps openstaan.

Het is nog niet bekend wanneer de definitieve versie van iOS 13.3 voor iedereen uitrolt. Dit bericht wordt uiteraard bijgewerkt zodra hierover meer bekend is.

Origineel bericht van 31 oktober, 20:12 uur:

‘iOS 13 sluit achtergrond-apps agressief af’

De uitrol van iOS 13 verloopt niet helemaal vlekkeloos. Apple brengt aan de lopende band nieuwe updates uit om problemen op te lossen die eerdere versies hebben veroorzaakt. Een van de bugs die nog niet opgelost is heeft te maken met het werkgeheugen. Meerdere iOS 13-gebruikers melden namelijk dat hun iPhone achtergrond-apps op een agressieve manier afsluit.

iOS 13 preview

Dat is vervelend, omdat je opgeslagen werk zo gewist wordt. YouTuber Austin Evans schrijft bijvoorbeeld dat hij Safari opende tijdens het schrijven van een e-mail. Zodra hij weer verder wilde typen kwam hij erachter dat de Mail-app op de achtergrond ineens was afgesloten. Hierdoor was zijn geschreven tekst verdwenen.

Ook Marco Arment, ontwikkelaar van de populaire iOS-app Overcast, laat weten met problemen te kampen sinds de update naar iOS 13. Gebruikers van zijn app hebben al meerdere klachten ingediend dat Overcast zonder reden ineens stopt met het afspelen van podcasts.

Lees ook: Overzicht: 16 kleine iOS 13-functies die de moeite waard zijn

Werkgeheugenprobleem?

Evans en Arment zijn niet de enigen die last hebben van dergelijke problemen. MacRumors heeft een lijst samengesteld van Twitteraars die problemen hebben met agressief afgesloten achtergrond-apps in iOS 13. Apple zelf heeft nog niet op de berichten gereageerd.

Het probleem lijkt te maken te hebben met de manier waarop iOS 13 het werkgeheugen beheert en verdeelt. Zo schrijft Arment dat het probleem vooral voorkomt onder iPhone 11-gebruikers die tijdens het luisteren van podcasts de Camera-app gebruiken. Het schieten van kiekjes heeft een hoop werkgeheugen nodig.

Heb jij last van bovenstaande problemen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's