Nieuw in iOS 13.3: 4 functies en aanpassingen op een rij
Lars Paymans

Nu de eerste bèta van iOS 13.3 beschikbaar is, weten we ook alvast welke nieuwe functies en verbeteringen de update introduceert.

1. Oplossing voor apps op de achtergrond afsluiten

Zoals je gisteravond al op iPhoned kon lezen, lijkt Apple een oplossing gevonden te hebben voor een vervelende bug. Deze zorgde ervoor dat apps op de achtergrond heel snel werden afgesloten, tot irritatie van veel gebruikers. Meerdere testers laten weten dat Apple een oplossing gevonden zou hebben en het probleem inmiddels opgelost is. Laten we het hopen.

Apple Schermtijd-concurrenten verwijderd App Store

2. Schermtijd Communicatielimieten

De Schermtijd-functie wordt uitgebreid met de optie om communicatielimieten in te stellen. Dit is vooral bedoeld voor ouders die hiermee het iPhone-gebruik van hun kinderen beter aan banden kunnen leggen. Met de functie kun je bepalen met welke contactpersonen kinderen contact op kunnen nemen met de Telefoon- Berichten- en FaceTime-app.

3. Scherm Memoji- en Animoji-stickers af

Veel mensen vinden de Memoji- en Animoji-stickers die sinds iOS 13 standaard in het emoji-toetsenbord zitten leuk, maar er zullen minstens zoveel mensen zijn die de stickers nooit gebruiken. Voor die groep heeft Apple nu de optie toegevoegd om deze stickers uit te schakelen, zodat ze niet meer standaard in beeld verschijnen bij het openen van het emoji-toetsenbord.

Memoji Stickers

4. Apple Watch-app icoontje

De kleinste verbetering die je waarschijnlijk nooit zou opvallen, vinden we terug in het app-icoon van de Apple Watch-app. Op het Apple Watch-icoontje was altijd een zwart puntje te zien op de digitale kroon, maar sinds de Apple Watch Series 4 is deze verdwenen.

Daar zit nu een zilverkleurige cirkel op, dus heeft Apple dit subtiele designverschil ook in het app-icoon terug laten komen. Een minimale aanpassing die wel weer goed laat zien dat Apple zijn oog voor detail nog niet verloren is.

Wanneer is de iOS 13.3 releasedatum?

De eerste ontwikkelaarsbeta van iOS 13.3 is nu beschikbaar, en de testversie voor publieke testers zal waarschijnlijk spoedig volgen. Daarna is het even afwachten tot Apple de update goed genoeg getest heeft om de versie naar iedereen uit te rollen.

Een inschatting hierover maken is lastig, omdat deze testperiode soms na een paar weken al afgerond is, maar net zo goed maanden in beslag kan nemen. Er zit dus niets anders op dan iPhoned goed in de gaten te houden. Wij laten je zo snel mogelijk weten als de nieuwe update voor jouw iPhone beschikbaar is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.