Overzicht: de 6 nieuwe functies van iOS 13.2

Lars Paijmans
3 oktober 2019, 11:01
3 min leestijd
Overzicht: de 6 nieuwe functies van iOS 13.2

Nu de eerste bèta beschikbaar is voor ontwikkelaars, weten we precies welke nieuwe iOS 13.2 functies en verbeteringen de update straks introduceert. Hoog tijd voor een overzicht.

De 6 nieuwe iOS 13.2 functies op een rij

Apple blijft iOS 13 in hoog tempo doorontwikkelen. Na de release van iOS 13 en iOS 13.1 vorige maand test het bedrijf nu de eerstvolgende grote update in de vorm van iOS 13.2. Voorlopig is de eerste ontwikkelaarsbèta beschikbaar en later deze week zal waarschijnlijk de eerste publieke bèta volgen. Wanneer de definitieve update uitkomt is nog niet duidelijk.

Siri Gezondheidsklachten

1. Berichten voorlezen met Siri

De optie om Siri nieuwe berichten voor te laten lezen keert terug met iOS 13.2. Als je de AirPods 2 in je oren hebt zitten kun je aan Siri vragen om berichten voor te lezen. De assistent kijkt dan naar je meldingen en leest deze voor, zodat je vervolgens meteen een reactie kunt uitspreken die Siri omzet naar tekst. Je activeert de functie als volgt.

  1. Open Instellingen;
  2. Tik op Siri en Zoeken;
  3. Zet de schakelaar achter ‘Lees berichten met Siri’ op groen.

2. Muziek naar HomePod overzetten en AirPlay-opties

Goed nieuws voor iedereen die een HomePod thuis heeft staan: zodra iOS 13.2 uitkomt kun je veel gemakkelijker muziek vanaf je iPhone naar de speaker streamen. Het enige wat je hoeft te doen is naar de HomePod lopen en je iPhone erboven houden. Dan gaat de muziek of podcast die je eerst op je smartphone luisterde automatisch verder op de speaker. Ook kun je vanaf de volgende update uitschakelen dat content automatisch naar een tv via AirPlay verzonden wordt.

3. Aangepaste volumebalk in Bedieningspaneel

Een kleine maar fijne aanpassing vinden we terug in het Bedieningspaneel. Zodra je naar audio luistert met AirPods, een koptelefoon of speaker verschijnt er een klein icoontje van dit accessoire in de volumebalk. Zo weet je zeker dat de audio die je afspeelt niet uit de luidsprekers van je iPhone komt.

4. Nieuwe groep-opties voor HomeKit-apparaten

HomeKit-apparaten die meerdere functies hebben kun je voortaan onderbrengen in meerdere groepen. In de HomeKit-app is de optie toegevoegd om een apparaat als twee icoontjes weer te geven, zodat je hem op verschillende plekken kunt toevoegen.

5. Privacy-opties voor research-apps

De privacy-instellingen van je iPhone worden verder uitgebreid. Voortaan staat er een nieuwe Research-optie tussen, voor de Research-app van Apple die nu nog niet beschikbaar is. Nu deze instelling al in de bèta is opgedoken lijkt het erop dat deze app mogelijk ook onderdeel is van iOS 13.2. Deze zou dan later toegevoegd kunnen worden in een bètaversie in de toekomst.

iOS 13.2 functies

6. AirPods 3

Je kon het gisteren al op iPhoned lezen: de AirPods 3 zijn zo goed als uitgelekt via de bèta van iOS 13.2. Een nieuw icoontje laat het nieuwe design van de oordopjes zien. Dat doet vermoeden dat we niet zo lang meer hoeven te wachten op de eerste echte upgrade van de AirPods, die noise cancelling zouden krijgen. Wij verwachten dat we de oordopjes tijdens Apples oktober-event te zien krijgen. Meer weten over wat we daar te zien krijgen? Check dan ons onderstaande overzicht.

Lees ook: Overzicht: De 8 Apple-producten die nog in 2019 verschijnen

Categorieën: Devices, Geruchten
Devices: AirPods Pro, HomePod
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's