De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS 13.2 nu beschikbaar: nieuwe emoji, Siri-functies en meer

Lars Paijmans
28 oktober 2019, 18:09
2 min leestijd
Breaking
iOS 13.2 nu beschikbaar: nieuwe emoji, Siri-functies en meer

Apple heeft een nieuwe versie van iOS 13 uitgebracht. Zodra je iOS 13.2 gaat downloaden voeg je onder meer nieuwe emoji toe aan je iPhone en meer. Ook iPadOS 13.2 en tvOS 13.2 zijn vanaf nu te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13.2 downloaden: update nu beschikbaar

Na een serie aan kleinere tussentijdse updates is het vandaag tijd voor een grotere nieuwe versie van iOS. iOS 13.2 lost wederom een aantal bugs op, maar introduceert ook een fijne lijst aan nieuwe functies.

iOS 13.2 downloaden

De populairste is ongetwijfeld de toevoeging van tientallen nieuwe emoji, die automatisch in het emoji-toetsenbord verwerkt zitten zodra je de nieuwste versie geïnstalleerd hebt.

iOS 13.2 installeren: zo doe je dat

  1. Hang je iPhone aan de oplader, of zorg dat de accu voor minstens 50 procent gevuld is;
  2. Open de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Software-update’ en volg de aanwijzingen op het scherm.

Om naar iPadOS 13.2 te updaten volg je bovenstaande stappen. Omdat Apple iOS 13.2 net heeft uitgebracht, zullen veel mensen de update proberen te downloaden. Het kan daarom gebeuren dat de update nog niet op jouw iPhone verschijnt, of het downloaden erg lang duurt. Heb je niet zoveel haast, dan raden we aan om een paar uur te wachten om het installeren net wat soepeler te laten verlopen.

Nieuw in iOS 13.2

De meest in het oog springende toevoeging is natuurlijk de uitgebreide emojicollectie. Er zijn onder meer nieuwe dieren toegevoegd, zoals een luiaard, ui, falafel en een otter. Ook zijn er meerdere emoji van mensen toegevoegd, zoals een afbeelding waarin iemand knielt of gaapt. De emoji zijn ook in iPadOS 13.2 te vinden.

Heb je een iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max? Dan kun je na het installeren van iOS 13.2 aan de slag met Deep Fusion, een nieuwe cameratechniek. Via een speciale technologie wordt de kwaliteit van je foto’s verbeterd. Lees alles over Deep Fusion in ons achtergrondartikel.

Verder heeft Siri er met iOS 13.2 enkele privacyfuncties bijgekregen. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om gemakkelijk aan te geven dat je jouw opnamen niet met Apple wil delen. Ook kun je eerdere opnamen wissen.

tvOS 13.2 downloaden

Daarnaast heeft Apple tvOS 13.2 uitgebracht. Net als met iOS 13.2 en iPadOS 13.2 is het vanaf nu mogelijk om aan te geven of jouw Siri-opnames met Apple gedeeld mogen worden, of niet. Zodra je de update hebt geïnstalleerd wordt gevraagd of je hier toestemming voor geeft. Zo installeer je tvOS 13.2:

  1. Ga op je Apple TV naar Instellingen en kies ‘Systeem’;
  2. Tik op ‘Software-update’ en kies ‘Update software’;
  3. De Apple TV gaat nu op zoek naar tvOS 13.2;
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de update te installeren.

Meer over iOS 13

Eerder dit jaar kwam iOS 13 uit. De meest in het oog springende feature van deze update is de donkere modus. Een andere handige toevoeging is geoptimaliseerd opladen. Ook de Herinneringen-app is in een fris jasje gestoken. De iPad heeft met iPadOS voor het eerst een eigen besturingssysteem. Onder meer het thuisscherm is opnieuw ingedeeld.

iOS 13 review: onze top 9 favoriete nieuwe functies op een rij
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu