Overzicht: 4 vernieuwingen in de iOS 13.2-bèta

Michel van 't Klaphek
10 oktober 2019, 20:27
2 min leestijd
Overzicht: 4 vernieuwingen in de iOS 13.2-bèta

Apple brengt in rap tempo updates uit. Voordat iOS 13.2 voor iedereen beschikbaar is wordt de versie getest door een groepje bètagebruikers. Dit zijn de 4 beste vernieuwingen in de iOS 13.2-bèta.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13.2-bèta nu beschikbaar

Voordat de definitieve versie van iOS 13.2 uitkomt wordt de update getest door een groepje bètagebruikers. Dit geeft ons de mogelijkheid om alvast een kijkje te nemen naar de nieuwe functies en veranderingen. Deze vernieuwingen zitten eraan te komen.

1. Nieuwe Emoji

Emoji zijn een speelse en handige manier voor het overbrengen van je boodschap. Met iOS 13.2 komen er tientallen nieuwe plaatjes naar je iPhone, waaronder een gaapgezicht, luiaard, Brusselse wafels en een otter. Ga je voor een Emoji van een gezin? Dan kun je voortaan de huidskleur van iedere persoon individueel kiezen.

iOS 13.2-bèta

2. Siri-geschiedenis wissen

Afgelopen jaar is Apple meermaals negatief in het nieuws gekomen vanwege Siri. Het bedrijf liet menselijke medewerkers gesprekken analyseren die met de stemhulp waren gevoerd. De iOS 13.2-bèta laat zien dat je deze opnames voortaan met één druk op de knop kunt wissen. Ook kun je er voortaan voor kiezen helemaal niet mee te doen aan deze analyse.

3. Video’s maken

Heb je een iPhone 11, iPhone 11 Pro of 11 Pro Max? Dan kun je vanaf iOS 13.2 de resolutie en aantal frames per seconde tijdens het maken van video’s direct in de Camera-app wijzigen. Tik hiervoor op het icoontje linksboven in het scherm.

4. Thuisscherm ordenen

Apps verwijderen is in iOS 13 iets gewijzigd ten opzichte van eerdere versies. iOS 13.2 voert wederom een kleine wijziging door. Wanneer je voortaan een app lang ingedrukt krijg je namelijk de mogelijkheid om het thuisscherm aan te passen. Bovendien kun je via Haptic Touch of 3D Touch apps direct verwijderen.

Over iOS 13.2

Begin oktober kwam de eerste ontwikkelaarsbèta van iOS 13.2 uit. Hierin doken al 6 nieuwe functies op, waaronder de mogelijkheid om berichten te laten voorlezen met Siri. Het is nog niet bekend iOS 13.2 voor alle iPhones uitkomt. Lees je ondertussen alvast in met ons overzicht van de beste iOS 13.2-functies.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's