‘Dark Mode komt pas beschikbaar met iOS 13.1-update’
Wouter Nijsen

Mogelijk moeten we nog iets langer op de donkere modus van iOS 13. De kans bestaat dat de Dark Mode pas met de iOS 13.1-update verschijnt, waardoor we waarschijnlijk nog tot het einde van het jaar moeten wachten.

‘Dark Mode zit niet meteen in iOS 13’

Max Weinbach, technologiejournalist bij XDA Developers, zegt op Twitter te weten dat de donkere modus van iOS – waar al geruime tijd geruchten over gaan – waarschijnlijk niet in direct in iOS 13 zit. Hij meldt dat de kans klein is dat Apple de Dark Mode al af heeft voor de eerstvolgende grote iOS-update, en er mogelijk voor kies om de feature later uit te brengen. Dit zou dan waarschijnlijk iOS 13.1 zijn, dat mogelijk pas tegen het einde van dit jaar verschijnt.

iphone 2019 dark mode

De eerste grote update voor iOS 12 werd vorig jaar op 30 oktober uitgebracht, op de dag van het oktober-event van Apple. Dat zou kunnen betekenen dat iOS 13.1 dit jaar ook pas rond het einde van oktober verschijnt, al is dit slechts een gok.

Belangrijk om te weten is dat Weinbach geen bekende naam is als het om Apple-geruchten gaat, waardoor we zijn informatie vooralsnog met een korreltje zout nemen. Hij kwam eerder vandaag ook met nieuws over het draadloos opladen van de nieuwe AirPods.

Dit kun je met een donkere modus

Als we de geruchten van de afgelopen maanden mogen geloven, werkt de donkere modus van iOS ‘systeembreed’. Hierdoor worden alle menu’s en apps van Apple in een donker jasje gestoken. Dit werkt waarschijnlijk op ongeveer dezelfde manier als de Mac met macOS Mojave, waarin je een schakelaar omzet om al je apps van licht naar donker te laten wisselen.

Veel populaire iOS-apps hebben al een donkere modus toegevoegd, dus als Apple met iOS 13.1 de optie in het systeem inbouwt, is het een stuk prettiger voor je ogen om in het donker naar je iPhone-scherm te kijken. Daarnaast zorgt een donkere modus ervoor dat het scherm van je iPhone (mits deze een oled-display heeft) minder energie verbruikt, wat gunstig is voor de accuduur.

Ook interessant: 8 functies en verbeteringen van iOS 13 om naar uit te kijken

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom iOS 13 door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app.

Meer over iOS 13

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.