Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Handig: iOS 12 laat je wachtwoorden delen via AirDrop

Wouter Nijsen
8 juni 2018, 9:04
2 min leestijd
Handig: iOS 12 laat je wachtwoorden delen via AirDrop

iOS 12 brengt opties om moeilijke, sterke wachtwoorden te genereren, deze te gebruiken voor je accounts en ze vervolgens op te slaan. Maar er is ook een handige functie om een wachtwoord te delen, direct via AirDrop.

Lees verder na de advertentie.

In iOS 12 wachtwoorden delen

Hoewel we natuurlijk niet aanraden om je wachtwoorden zomaar te delen, zijn er soms situaties dat je een inlog aan bijvoorbeeld een partner, familielid of goede vriend(in) wil geven. In plaats van dat je een moeilijk wachtwoord, dat je kunt genereren met een wachtwoordbeheerder of in iOS 12 zelf, gaat opnoemen, kun je ‘m ook gewoon sturen via AirDrop. Deze feature staat standaard op elk Apple-toestel.

Het werkt zo: als je in de Instellingen-app naar ‘Website & App-wachtwoorden’ gaat, een login selecteert en vervolgens op het wachtwoord tikt, verschijnt er een optie om ‘m meteen te delen met AirDrop. Dit kan met elk apparaat dat draait op het nieuwe iOS 12 of macOS Mojave, al moeten beide gebruikers zich wel identificeren via Face ID (op de iPhone X) of Touch ID, voordat het wachtwoord verzonden en opgeslagen kan worden. Een simpele en veilige manier om snel een wachtwoord met iemand te delen.

Ook nieuw in iOS 12

Het delen van wachtwoorden met AirDrop is één van de vele nieuwe features van iOS 12. Eerder bespraken we al de kleinere iOS 12-functies en -verbeteringen die dit najaar naar je iPhone of iPad komen. iOS 12 staat grotendeels in het teken van snelheid en stabiliteit, maar introduceert ook de Schermtijd-functie om meer inzicht geven in de manier waarop jij je iOS-apparaat gebruikt, gegroepeerde notificaties, ARKit 2, groepsvideobellen in FaceTime, nieuwe Animoji en Memoji.

iOS 12 komt dit najaar beschikbaar voor alle apparaten die nu op iOS 11 draaien. Dat zijn de iPhone 5S of nieuwer, iPad mini 2 of nieuwer en zesde generatie iPod touch. Meer weten? Check ook de iOS 12 preview waarin we onze eerste bevindingen van de update bespreken. Later dit jaar publiceren we op iPhoned de definitieve review.

Het laatste nieuws over iOS 12

Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu