Hoe iOS 12 het iPhone-vergrendelscherm opnieuw kan uitvinden

Lars Paijmans
28 mei 2018, 11:09
2 min leestijd
Hoe iOS 12 het iPhone-vergrendelscherm opnieuw kan uitvinden

Ieder jaar vernieuwt Apple tal van functies in iOS, maar het vergrendelscherm van de iPhone is al jaren nagenoeg hetzelfde gebleven. Tijd voor iets anders dus, zo dacht deze conceptmaker.

Zo kan het iOS 12-vergrendelscherm de iPhone verbeteren

Volgende week maandag is het tijd voor WWDC 2018, waar Apple iOS 12 uit de doeken zal doen. Voordat dit zover is, geeft iHelp BR nog snel zijn visie voor hoe de update het vergrendelscherm een grote opknapbeurt kan geven. In een serie van conceptafbeeldingen zien we hoe dit eruit kan gaan zien.

iOS 12 vergrendelscherm

Wat direct opvalt zijn de drie cirkeltjes recht onder de tijd en datum. Dit zijn Complicaties die we ook kennen van de Apple Watch-wijzerplaten, waarmee je kleine snelkoppelingen naar je favoriete apps kunt maken. Net zoals je de camera en zaklamp nu direct vanaf dit vergrendelscherm kunt openen, kun je hiermee bijvoorbeeld meteen iemand bellen, de weersverwachting bekijken of de muziek-app openen.

Always on-dark mode

Kleine toevoegingen zijn een subtielere volumebalk die in de linker bovenhoek verschijnt en niet het hele scherm vult, en een donkere modus. Een andere interessante suggestie is het always on-display, iets waar iPhone-gebruikers ook al langer om vragen. Deze speciale schermstand laat de tijd en complicaties zien, maar laat het scherm verder zwart. Hierdoor wordt er nauwelijks energie verbruikt, zeker met het zuinige oled-display van de iPhone X.

iOS 12 vergrendelscherm

Je iPhone ziet er hierdoor niet meer uit als een zwarte rechthoek waar je niks mee kunt tot je hem activeert, maar is op die manier altijd een klok of geheugensteuntje die je op je bureau kunt laten liggen.

De kans bestaat dat Apple aanstaande maandag een soortgelijke optie onthult, al achten we de kans klein. Dit jaar zou iOS 12 in het teken staan van stabiliteit en het verbeteren van bestaande functies, waardoor de focus op grote vernieuwingen een jaar wordt uitgesteld. Eerdere geruchten stelden bijvoorbeeld dat Apple het homescherm van de iPhone een grote opknapbeurt wil geven, maar dat dit ook is doorgeschoven naar iOS 13 in 2019.

Lees ook: iOS 12: 7 verwachtingen voor de grote iPhone-update van 2018

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu