Gelekt: deze 4 functies komen dit najaar naar iOS 12

Lars Paijmans
31 januari 2018, 9:37
2 min leestijd
Gelekt: deze 4 functies komen dit najaar naar iOS 12

Terwijl Apple grote veranderingen voor de iPhone en iPad uitstelt naar 2019, komen we eindelijk meer te weten over de iOS 12-verbeteringen die dit jaar wel naar de iPhone en iPad komen.

Lees verder na de advertentie.

4 iOS 12 verbeteringen voor 2018

Vorige week hakte Apple een belangrijke knoop door: iOS 12 gaat zich op stabiliteit focussen, en belangrijke nieuwe functies schuiven een jaar door naar iOS 13. Dit wil echter niet zeggen dat ons een saaie WWDC-keynote te wachten staat, volgens het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg is er nog genoeg om naar uit te kijken.

1. Een sterk verbeterde Foto’s-app

De standaard Foto’s-app die op iedere iPhone en iPad staat, wordt wederom vernieuwd. Hoewel niet alle functies iOS 12 zullen halen, werkt Apple aan nieuwe algoritmes die foto’s beter kunnen sorteren. Dit moet het gemakkelijker maken om de enorme hoeveelheid kiekjes in je Filmrol op een overzichtelijke manier te ordenen.

iOS 12 verbeteringen

2. FaceTime krijgt een facelift

Apples videobel-platform FaceTime is al jaren toe aan een upgrade. Al jaren gaan er dan ook geruchten dat het bedrijf uit Cupertino werkt aan verbeteringen, die we met iOS 12 eindelijk zouden zien. Welke grote nieuwe functies FaceTime krijgt is niet duidelijk, al lijkt groepsgesprekken de meest logische toevoeging.

3. Meer opties voor ouders om iPhones te beheren

Nu grote investeerders ook bezorgd zijn over de verslavende factor van iPhones bij kinderen, gaat Apple aan het werk. iOS 12 zou uitgebreide opties krijgen voor ouders om het gebruik van de iPhone en iPad aan banden te leggen. Hierdoor moet het veiliger worden om een iPad aan een kind te geven, zonder dat hij of zij aankopen kan doen of apps onbeperkt kan blijven gebruiken.

iOS 12 verbeteringen

4. Gecombineerd app-platform voor iOS en macOS

De grootste verandering die nog wel in 2018 verschijnt, is het gecombineerde app-platform van macOS en iOS. Dit gerucht verscheen een tijdje geleden en Apple werkt er nog steeds hard aan om het nieuwe platform in september af te hebben.

Met het nieuwe platform worden alle iOS- en macOS-apps op een grote hoop gegooid, zodat een app die je op je iPhone werkt ook gewoon op je MacBook of iMac beschikbaar wordt. Dit moet de noodlijdende Mac App Store eindelijk uit zijn lijden verlossen, en geeft ontwikkelaars de kans om hun apps zonder extra moeite voor een groter publiek beschikbaar te maken.

Maar deze functies schuiven door naar iOS 13

Toch blijven de meest revolutionaire functies dit jaar uit. Bloomberg schrijft dat Apple oorspronkelijk een compleet herontwerp van het homescreen op de planning had staan en een multiplayermodus voor ARKit-games. Ook worden grotere veranderingen voor de Foto’s-app doorgeschoven.

Vooral dat eerste is een grote stap, want sinds de eerste iPhone is het homescreen een van de meest stabiele onderdelen van iOS. We zijn dan ook nu al nieuwsgierig naar volgend jaar. De radicale beslissing van Apple zou ook invloed hebben op de volgende versie van macOS. Alleen tvOS en watchOS blijven op schema.

Lees ook: Poll: Vind jij een stabiel iOS 12 belangrijker dan nieuwe functies?

Bron: Bloomberg
Categorieën: Geruchten, iOS
Thema: iOS 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen