Poll: Vind jij een stabiel iOS 12 belangrijker dan nieuwe functies?

Lars Paijmans
30 januari 2018, 19:21
2 min leestijd
Poll: Vind jij een stabiel iOS 12 belangrijker dan nieuwe functies?

Apple zet dit jaar een bijzondere stap: het bedrijf zou een aantal grote functies van iOS 12 uitstellen om in plaats daarvan te focussen op kwaliteit en stabiliteit. Ben jij het hiermee eens?

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 stabiliteit voorop

Axios komt vandaag met een opvallend verhaal, dat goed laat zien hoe Apple omgaat met de kritiek die het de laatste maanden over zich heen kreeg. Een aantal nieuwe functies die eigenlijk op de planning stonden voor iOS 12, zouden door zijn geschoven naar 2019.

Apple richt zich in plaats daarvan op het verhogen van de stabiliteit en kwaliteit van huidige systemen en functies. “Met deze extra focus wil Apple de huidige kwaliteitsproblemen oplossen”, aldus de bron.

iOS 12 stabiliteit

Met het oog op de accuprestaties en meerdere grote bugs in iOS 11, lijkt Apple zijn lesje te hebben geleerd. Door dit jaar een stap terug te doen op het gebied van nieuwe functies. Dankzij het nieuws komen we meer te weten over iOS 12. Dit jaar heeft Apple verbeteringen voor ARKit op het programma staan, betere gezondheidsfuncties en meer opties voor ouders om de iPhones van hun kinderen te beperken.

Grotere vernieuwingen, zoals een compleet herziene versie van het homescreen, zouden doorgeschoven zijn naar 2019. Ook heeft Apple grote plannen voor CarPlay en de Mail-app. Dit heeft senior vicepresident Craig Federighi onlangs besloten en gecommuniceerd naar het personeel.

Op 17 januari zou het team te horen hebben gekregen dat alle grote functies ‘bevroren’ zijn tot volgend jaar. In december 2017 zeiden we dit eigenlijk ook al in een opiniestuk:

In 2017 heeft Apple zich namelijk duidelijk gericht op innovatie. Ze besloten een compleet nieuw product te ontwikkelen met de HomePod (wat ook niet vlekkeloos verloopt), blazen de iMac en Mac Pro nieuw leven in met de iMac Pro en een nieuwe Mac Pro, en introduceerden voor het eerst in jaren een compleet nieuwe iPhone met de iPhone X. Er zitten ook voor Apple maar 24 uur in een dag, en dat merk je nu door het toegenomen aantal misstappen en serieuze softwarefouten.

Lees verder: iOS en macOS hebben stabiliteit harder nodig dan innovatie

Is het goed dat stabiliteit ten koste gaat van nieuwe functies?

Door voor het eerst niet een hele waslijst aan flitsende functies te presenteren, kan het bedrijf de nodige tijd steken in het verbeteren van wat er nu al beschikbaar is. Ben jij het hier mee eens? Of neem je de extra tussentijdse updates voor lief in ruil voor extra nieuwe functies?

Zie je de poll niet, of gebruik je onze app? Klik dan op deze link om je mening te delen.

Via: 9to5mac
Categorieën: Apple, iOS
Thema: iOS 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen