De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Dit iOS 12-concept laat zien hoe iPhone-notificaties beter kunnen

Lars Paijmans
24 mei 2018, 11:11
2 min leestijd
Dit iOS 12-concept laat zien hoe iPhone-notificaties beter kunnen

Hoewel iOS 12 niet de meest revolutionaire update lijkt te worden, zou het vernieuwde notificatiesysteem dat dit concept voorstelt één van de meest welkome verbeteringen in jaren zijn.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 notificaties concept

Met WWDC 2018 nog maar twee weken van ons verwijderd, komt de onthulling van iOS 12 steeds dichterbij. Wat geruchten betreft is het dit jaar relatief rustig, wat goed past bij het verhaal dat Apple in 2018 een stapje terugdoet wat software-updates betreft. In plaats daarvan focust het bedrijf op het verbeteren van de stabiliteit, wat voor minder bugs en een veiliger systeem moet zorgen.

Lees ook: WWDC 2018: 8 verwachtingen van iOS 12 tot nieuwe MacBooks

iOS 12 notificaties concept

Een nieuw concept van Birchtree laat zien hoe Apple met relatief kleine aanpassingen de notificaties op je iPhone een stuk overzichtelijker kan maken. Op de afbeeldingen is te zien hoe het meldingenscherm een subtiel nieuw ontwerp heeft gekregen, waarbij notificaties per app worden gesorteerd.

Daarnaast maakt het concept de klok een stuk kleiner, en schuift deze op naar de linker bovenhoek van je scherm. Daarnaast is een kleine widget zichtbaar die de weersverwachting toont. Al deze info is bovenin beeld zichtbaar, zodat er meer ruimte overblijft voor het tonen van nieuwe meldingen.

iOS 12 notificaties concept

De gegroepeerde meldingen kun je afzonderlijk openen door er met 3D Touch stevig op te drukken. De Berichten-app toont vervolgens een aantal automatisch gegenereerde reacties, zodat je snel iets van je kunt laten horen als je eigenlijk geen tijd hebt. Een app als Twitter krijgt een groter veld om zo meer informatie te tonen.

Niet meer chronologisch

Een andere belangrijke verandering heeft te maken met de volgorde waarin je meldingen verschijnen. Nu staat het meest recente bericht altijd bovenaan, terwijl dit vaak niet het relevantste is. Het concept stelt daarom een nieuwe functie voor die de apps bovenaan zet die je het meest gebruikt, net zoals Siri nu apps aan je voorstelt. Deze optie is gewoon uit te zetten in de instellingen.

iOS 12 wordt op 4 juni onthuld tijdens de WWDC-keynote van Apple. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies die er onderweg zijn naar je iPhone en iPad dit najaar? Lees dan hieronder alvast onze uitgebreide verwachtingen.

Lees ook: iOS 12: 7 verwachtingen voor de grote iPhone-update van 2018

Bron: Birchtree
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen