De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gerucht: hotelkamer openen met je iPhone mogelijk in iOS 12

Michel van 't Klaphek
26 mei 2018, 13:36
2 min leestijd
Gerucht: hotelkamer openen met je iPhone mogelijk in iOS 12

Met WWDC 2018 voor de deur komt er steeds meer informatie naar buiten over iOS 12. The Information draagt ook haar steentje bij en weet te melden dat de nfc-functie in iPhones wordt opengesteld.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple stelt nfc-platform open met iOS 12’

Op die manier kunnen andere ontwikkelaars ook applicaties bouwen die gebruikmaken van de draadloze techniek. De website schrijft over een experiment dat momenteel wordt uitgevoerd waarbij je niet langer een sleutel nodig hebt voor het openmaken van een deur, maar enkel je telefoon. Dit zou een uitkomst zijn voor bijvoorbeeld de hotelbranche.

Het draait hierbij vooral om gemak. Je hoeft je iPhone alleen tegen de chiplezer aan te houden om de deur te ontgrendelen. De nfc-lezer draait namelijk altijd op de achtergrond, waardoor je scherm niet aan hoeft te staan, zoals momenteel wel nodig is.

iOS 11 NFC

Daarbovenop wil Apple ervoor zorgen dat de iPhone overal ter wereld gebruikt kan worden als ov-chipkaart. Dit is momenteel al mogelijk in onder meer het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is hiermee geëxperimenteerd, maar vooralsnog wordt de mogelijkheid niet breder uitgerold.

Alhoewel iPhones sinds jaar en dag met nfc-chips zijn uitgerust, kun je er tot nog toe weinig mee. In sommige landen kun je met Apple Pay betalen, maar dat is in Nederland helaas niet aan de orde. De techniek is er echter klaar voor, zo liet internetbank Bunq onlangs zien. Kortstondig legde men namelijk uit hoe je in Nederland Apple Pay kon activeren, maar werd al snel op de vingers getikt.

Ook interessant: Waarom je een iPhone niet als ov-chipkaart kunt gebruiken (en Android wel)

iOS 12-onthulling op 4 juni

Op 4 juni begint de WWDC 2018. Traditiegetrouw trapt Apple de conferentie af door de nieuwste iOS aan te kondigen. De verwachting is dat het systeem vooral draait om stabiliteit, en niet om het toevoegen van nieuwe functies.

Gebruikers klagen namelijk over het aantal aanwezige bugs in iOS 11. Volgens experts voegt Apple teveel functies toe, waardoor de stabiliteit van het systeem achteruit holt.

Lees ook: WWDC 2018: 8 verwachtingen van iOS 12 tot nieuwe MacBooks

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen