De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iOS 12-bèta bevestigt komst van iPad Pro met Face ID

Lars Paijmans
5 juni 2018, 12:03
2 min leestijd
iOS 12-bèta bevestigt komst van iPad Pro met Face ID

Hoewel Apple gisteren geen hardware presenteerde, heeft de eerste bèta van iOS 12 zojuist de nieuwe iPad met Face ID bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

Hoe iOS 12 iPad Pro met Face ID bevestigd heeft

Stiekem hadden we er een beetje op gerekend dat we vandaag alles wisten over de iPad Pro 2018, de nieuwe iPad die Face ID krijgt en het design van de iPhone X overneemt. Apple focuste zich gisteren volledig op software, dus laat de nieuwe tablet nog even op zich wachten.

Toch weten we dankzij de presentatie van gisteren wel zeker dat deze iPad er aan zit te komen. In de code van de iOS 12-bèta zijn namelijk duidelijke verwijzingen gevonden naar Face ID-instellingen voor de iPad.

iOS 12 iPad Pro Face ID

Zo ontdekte ontwikkelaar Guilherme Rambo dat het volledige Face ID-installatieproces van de iPhone X vanaf iOS 12 ook geschikt is voor het grotere scherm van de iPad. Sterker nog, er staat zelfs al een knopje met ‘gebruik Face ID voor iPad-ontgrendeling’ in de Instellingen-app.

Naast de instellingen voor Face ID zijn ook bepaalde instellingen aangepast om navigatie op de iPad zonder homeknop mogelijk te maken. Zo keer je vanaf iOS 12 terug naar het homescreen door van beneden naar boven te vegen over het scherm. Veeg in de rechter bovenhoek van het scherm naar beneden om het Bedieningspaneel te openen. Tot slot is de menubalk aangepast en kleiner geworden. Hierdoor past hij beter bij het design dat de iPhone X introduceerde, en is er genoeg ruimte voor een notch.

Wanneer verschijnt deze nieuwe iPad Pro?

De nieuwe iPad Pro 2018 zou voor het eerst in lange tijd een compleet nieuw design introduceren voor de tablet van Apple. Door een edge-display aan te meten, kan de iPad een groter scherm krijgen, zonder dat het formaat van de tablet toeneemt.

De grote vraag is nu natuurlijk wanneer Apple deze iPad Pro officieel presenteert en deze in de verkoop gaat. Aanvankelijk werd gedacht dat Apple de tablet al in maart zou presenteren, maar toen dat niet gebeurde, richtte de geruchten zich op WWDC. Nu dat ook niet het geval was lijkt Apple de release uit te stellen tot september, zodat de nieuwe iPad tegelijk met iOS 12 kan verschijnen. Dat belooft een druk najaar te worden dus, met zowel een nieuwe iPad Pro als drie nieuwe iPhones, een Apple Watch en nieuwe Macs.

→ Lees meer over de iPad Pro 2018

Het laatste nieuws over iOS 12

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen