iOS 12-bèta bevat nieuw bewijs voor iPad Pro 2018 met Face ID

Lars Paijmans
4 juli 2018, 11:03
2 min leestijd

De bèta van iOS 12 blijkt niet alleen een leuke manier te zijn om alvast met nieuwe functies aan de slag te gaan: het is ook wederom een middel om toekomstige Apple-producten te ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 iPad Pro 2018 met Face ID op komst

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith liet vandaag op Twitter nieuw bewijs zien voor een iPad Pro met Face ID. In de code van de testversie zit de volledige AvatarKit-software, waarmee de iPhone X Animoji mogelijk maakt. De software was tot nu toe alleen op de X aanwezig, omdat Animoji een Face ID-camera nodig hebben om goed te werken.

iOS 12 iPad Pro 2018

In een screenshot is te zien hoe het Animoji-scherm er op het grotere display van de iPad uitziet. Opvallend is hierbij dat de iPad horizontaal wordt vastgehouden, wat zou betekenen dat Apple Face ID nu ook werkend heeft gekregen als je de iPad op verschillende manieren vasthoudt. Op de iPhone X werkt Face ID nog niet als je het toestel kantelt.

Deze nieuwe iPad Pro die dit jaar moet verschijnen neemt veel dingen van de iPhone X over. Zo krijgt de iPad voor het eerst in jaren een nieuw design, waarbij de homeknop wordt geschrapt en daardoor de schermranden een stuk smaller worden. Het scherm zou daardoor op 11-inch uitkomen volgens de laatste geruchten.

Vaker de fout in

Dit is niet de eerste keer dat Apple met iOS 12 per ongeluk onaangekondigde apparaten prijsgeeft. Zo lekte de iPad Pro 2018 ook al uit toen het Face ID-installatiescherm in de bèta bleek te zitten.

Daarnaast zaten er onaangekondigde Apple Watch-modellen in de code van de testversie verstopt, die Apple er sindsdien weer snel uit heeft gehaald. Dit maakt het zo goed als zeker dat we voor de release van iOS 12 (rond september) een nieuwe iPad Pro en Apple Watch Series 4 te zien krijgen.

Lees ook: iPad Pro 2018-verwachtingen: 5 nieuwe functies om naar uit te kijken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen