Concept: Zo kan Apple de Gezondheid-app nog motiverender maken

Lars Paijmans
9 maart 2018, 15:03
2 min leestijd
Concept: Zo kan Apple de Gezondheid-app nog motiverender maken

De Gezondheid-app op je iPhone is de centrale plek voor al je medische gegevens. Maar wat nu als de app – net als de Apple Watch – jou ook gaat motiveren om meer te bewegen?

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 Gezondheid-concept

Sinds 2014 staat de Gezondheid-app op iedere iPhone standaard geïnstalleerd. Sindsdien is Apples focus op gezondheid alleen maar groter geworden. Zo verscheen de Apple Watch, die met de Activiteit-app dragers uitdaagt om iedere dag drie activiteitsringen te vullen.

iOS 12 gezondheid concept

Hoewel de huidige Gezondheid-app op een overzichtelijke manier een grote hoeveelheid info toont, motiveert het niet om meer te bewegen. Met de informatie in de app zou de dienst uit kunnen groeien tot een hub, vol met uitdagingen en statistieken die jou meer vertellen over je gezondheid, zonder dat je hier veel medische kennis voor nodig hebt.

In dit concept krijgen we een idee hoe deze app eruit zou kunnen zien. Zo kan de app wekelijkse uitdagingen sturen om jou bijvoorbeeld meer te laten lopen dan vorige week. Vervolgens kun je in het ‘Health review’-tabblad zien hoe vaak je deze doelen haalt.

iOS 12 Gezondheid-concept

Iedere dag een nieuwe uitdaging

Door net als in de nieuwe App Store een ‘Vandaag’ tabblad toe te voegen, krijg je iedere dag een gezondheidstip en zie je jouw prestaties vergeleken met die van je vrienden.

Daarnaast laat dit concept zien hoe de app een aantal dingen van de Apple Watch Activiteiten-app kan overnemen. Het behalen van medailles bijvoorbeeld als je een specifiek record vestigt.

Hoewel het hier om een concept gaat, klinkt het niet eens zo heel vergezocht. Apple vindt gezondheid steeds belangrijker, en dit zou een mooie stap zijn om naast Apple Watch-eigenaren ook iPhone-gebruikers meer aan het bewegen te krijgen. Wie weet onthult Apple dit najaar wel iets soortgelijks met iOS 12.

Lees ook: Hoe Apple ons met een simpel spelelement massaal in beweging brengt

Het laatste nieuws over iOS 12

Categorie: Apple
Thema: iOS 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen