De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Drie manieren waarop iOS 12 de Foto’s-app nog slimmer maakt

Lars Paijmans
13 juni 2018, 19:21
2 min leestijd
Drie manieren waarop iOS 12 de Foto’s-app nog slimmer maakt

Vanaf iOS 12 is de Foto’s app op je iPhone en iPad weer een stuk slimmer geworden. Kijk met ons mee naar alle nieuwe functies die de app voor jou vooral een stuk gemakkelijker maakt.

Lees verder na de advertentie.

Hoe iOS 12 Foto’s vooral slimmer maakt

Google Foto’s is de grootste concurrent van de Foto’s-app die standaard op iedere iPhone en iPad geïnstalleerd staat. Apple heeft daarom ook dit jaar niet stilgezeten en introduceert met iOS 12 dit najaar weer een aantal fijne verbeteringen. We nemen ze hieronder met je door.

Meer weten over iOS 12? iPhoned heeft de bèta al uitgebreid getest voor de iOS 12 preview.

1. Voor Jou

Helemaal nieuw is het Voor Jou-tabblad in de Foto’s-app. Op deze pagina verzamelt de app al je herinneringen, gedeelde albums en deelsuggesties. Hiermee bundelt Apple de twee afzonderlijke Terugblikken- en Gedeeld-tabbladen, wat de app weer iets overzichtelijker maakt.

iOS 12 Foto's

De terugblikken hebben een nieuwe plek gekregen, maar werken nog net zoals in iOS 11. Op basis van je locatie, tijd en de personen op de foto’s worden kiekjes gegroepeerd, zodat je bijvoorbeeld een overzicht krijgt van de afgelopen twee maanden, of een overzicht van alle foto’s die je van een persoon gemaakt hebt.

2. Deelsuggesties

Ook nieuw zijn Deelsuggesties. Op basis van gezichtsherkenning en locatie bundelt Apple groepjes met foto’s, en koppelt deze direct aan de personen die je hebt gefotografeerd. Op die manier kun je met een druk op de knop een album delen met alle personen die aanwezig waren.

Hebben de mensen waar je de foto’s naar verstuurt ook een iPhone? Dan ontvangen zijn tegelijk met de foto’s een suggestie om foto’s terug te delen. De Foto’s-app verzamelt op dat moment zelfstandig alle foto’s die op dezelfde dag en locatie gemaakt zijn. Dit moet het makkelijker maken om bijvoorbeeld snel al je vakantiefoto’s met je reisgezelschap uit te wisselen.

iOS 12 Foto's

3. Sterk verbeterde zoekfunctie

Als je al een paar jaar met een iPhone rondloopt, is de kans groot dat je Filmrol gevuld is met honderden of duizenden foto’s. Gelukkig maar dat iOS 12 het weer wat gemakkelijker maakt om deze snel en doeltreffend te doorzoeken. Zo zijn om te beginnen de prestaties van de zoekfunctie verbeterd. Dit zorgt ervoor dat je sneller de juiste collectie met resultaten te zien krijgt, iets wat met iOS 11 soms even kon duren.

Tot slot wordt het mogelijk om naar meerdere zoektermen tegelijk te zoeken. Tik bijvoorbeeld de naam van iemand in en koppel dat met ‘strand’ om alle strandfoto’s waar die persoon op staat op je scherm te zien verschijnen. Omdat het nu nog om een bètaversie van iOS 12 gaat, werken niet alle zoekopdrachten even goed.

iOS 12 komt dit najaar voor iedereen beschikbaar, de update is nu al te testen voor ontwikkelaars en komt binnenkort ook als publieke bèta beschikbaar.

Lees alles over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen