De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Waarom Apple juist met iOS 12 Face ID ook horizontaal laat werken’

Lars Paijmans
8 mei 2018, 15:07
2 min leestijd
‘Waarom Apple juist met iOS 12 Face ID ook horizontaal laat werken’

Apple mag zich met iOS 12 dan focussen op stabiliteit, een handige verbetering voor Face ID zou dit najaar ook worden geïntroduceerd. En dat is bepaald geen toeval.

Lees verder na de advertentie.

Waarom iOS 12 Face ID centraal zet

Macotakara schrijft vandaag dat Apple met iOS 12 Face ID ook horizontaal laat werken. Nu moet je een iPhone nog rechtop houden om de gezichtsscanner zijn werk te laten doen. Houd je de iPhone gekanteld, dan zal het toestel zich niet ontgrendelen.

iOS 12 Face iD

Op een iPhone heb je hier vaak geen last van, al kan het soms irritant zijn als je de iPhone al gekanteld vasthebt omdat je een video gaat kijken. Het gerucht doet vermoeden dat iOS 12 deze Face ID-verbetering volledig via software kan doorvoeren, wat goed uitkomt voor alle iPhone X-eigenaren.

Dat Apple juist nu met horizontale Face ID-ondersteuning zou komen is heel logisch. Naar verwachting zal het bedrijf dit jaar ook een nieuwe iPad Pro lanceren die Face ID krijgt. Omdat je iPads het merendeel van de tijd wel een kwartslag draait, zou het niet werken van Face ID in die positie een stuk vervelender zijn.

Wat weten we over de nieuwe iPad?

Zoals het er nu naar uitziet zal de iPad Pro van 2018 een grotere versie van de iPhone X worden. Geen homeknop meer dus, en ook smalle schermranden en mogelijk een oled-display. Het is nog de vraag of de nieuwe iPad ook een notch krijgt zoals de iPhone X, of dat Apple een manier heeft gevonden om de cameralenzen in de randen te verwerken.

Met Face ID liet Apple vorig jaar zien dat gezichtsherkenning de toekomst is. Dit najaar zullen alle nieuwe iPhones met de techniek uitgerust worden, wat officieel het einde van de Touch ID-sensor inluidt. De gezichtsscanner zorgt in het eerste jaar nog wel voor wat problemen. Zo heeft de scanner moeite met sommige zonnebrillen, en heeft Apple een speciale instructie aan reparateurs gegeven om Face ID-klachten beter te kunnen oplossen.

Bron: Macotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen