Apple bevestigt: deze 70 nieuwe emoji komen in 2018 naar iOS 12
Lars Paymans

Op Wereld Emojidag maakt Apple van het moment gebruik om de zeventig nieuwe iOS 12 emoji te bevestigen die dit najaar worden toegevoegd. Dit zijn de meest opvallende.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 12 emoji officieel bevestigd

In een persbericht laat Apple weten dat de 70 figuurtjes dit jaar met een gratis update voor iOS, macOS en watchOS worden toegevoegd. Al heel het jaar zijn Apple en het Unicode Consortium bezig met het indienen en goedkeuren van deze emoji. Dat resulteerde in versie 11 van Unicode, die de 70 nieuwe emoji bevat.

Dit jaar is er een hoofdrol weggelegd voor emoji met rood haar, krullen, en een kaal hoofd. Daarnaast worden er ook superhelden-emoji toegevoegd als nieuwe personages om uit te kiezen.

iOS 12 emoji

iOS 12 emoji

Dieren, gezichten en haarkleuren

De emoticon-achtige gezichtjes krijgen daarnaast een aantal nieuwe varianten, waaronder een gezicht met hartjes erop, een blauw hoofd van de kou en meer. Nieuwe dieren komen met Unicode 11 in de vorm van een kreeft en papegaai.

In het persbericht spreekt Apple niet over de emoji die het bedrijf eerder dit jaar zelf indiende. Deze richten zich op toegankelijkheid door een poppetje met een blindenstok en rolstoel te introduceren. Het is daarom niet duidelijk of deze emoji wel of niet tot de 70 nieuwe behoren.

Naast het onthullen van de nieuwe emoji die iedereen dit najaar kan gebruiken, besloot Apple Wereld Emojidag ook op een andere manier te vieren. Alleen vandaag ziet Apples Leadership-website er anders uit dan we gewend zijn. Alle foto’s van Apples topmensen zijn verwisseld met Animoji, de emoji die gezichtsherkenning van de iPhone X mogelijk maakt.

Apple Animoji

Ondersteunt jouw apparaat de nieuwe emoji?

Wanneer Apple de emoji precies toevoegt is nog niet duidelijk, al is de kans groot dat ze onderdeel zijn van de update naar iOS 12 watchOS 5 en macOS Mojave. Deze verschijnen in de loop van september als gratis update voor ondersteunende apparaten.

Wil je weten of jouw iPhone, Mac en Apple Watch de nieuwe emoji ondersteunen? Check dan onze onderstaande overzichten:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.