iOS 12-concept: Zo kan Siri samen met ARKit de iPhone verbeteren

Lars Paijmans
31 mei 2018, 11:09
2 min leestijd
iOS 12-concept: Zo kan Siri samen met ARKit de iPhone verbeteren

Apple blies vorig jaar hoog van de toren met ARKit, maar sindsdien is het relatief stil geworden rondom het augmented reality-platform. Dit concept stelt zich voor hoe Siri hand in hand met ARKit de iPhone slimmer kan maken.

iOS 12 AR-concept

Het concept van Michael Calcada doet grappig genoeg denken aan een variant die vorig jaar verscheen. Destijds wisten we al dat Apple met augmented reality bezig was, en deden de wildste geruchten de ronde over de exacte werking ervan. Ook toen was de link met spraakassistent Siri al snel gelegd; door je iPhone de wereld om je heen te laten zien, kan Siri je zelfstandig gaan helpen.

iOS 12 AR-concept

Die functie keert terug in het werk van Calcada, die de naam ‘Siri Sight’ heeft bedacht. Deze modus gebruikt de camera van de iPhone om vervolgens met Siri contextgevoelige info over de echte wereld heen te leggen. Zo toont de assistent reviews als je naar een restaurant wijst, krijg je achtergrondinfo bij grote bouwwerken en meer.

Het belang van augmented reality

iOS 12 AR-concept

“Augmented reality gaat zo belangrijk worden dat het een centrale plek in iOS verdient”, legt Calcada uit. “Het geeft ons nieuwe innovatieve en intuïtieve manieren om met onze digitale en fysieke wereld om te gaan.”

Naast de overduidelijke focus op AR heeft hij ook nog wat andere suggesties voor iOS 12. Zo hoopt hij dat Apple een notificatiebolletje toevoegt in de statusbalk, meer opties geeft in de Camera-app en dat de hele uitstraling van de software een subtiele opknapbeurt krijgt.

Of het ambitieuze concept dat je in dit artikel zit dicht bij de waarheid zit, zul je aanstaande maandagavond te weten komen. Dan onthult Apple iOS 12 officieel tijdens WWDC 2018. Volg iPhoned die avond voor al het nieuws, bijvoorbeeld met onze gratis app.

Lees ook: Hoe iOS 12 het iPhone-vergrendelscherm opnieuw kan uitvinden

Categorie: iOS
Thema: iOS 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen