iOS 12′ belangrijkste functie: ‘iOS-apps op de Mac uitgesteld naar 2019’

Lars Paijmans
1 mei 2018, 9:20
2 min leestijd
iOS 12′ belangrijkste functie: ‘iOS-apps op de Mac uitgesteld naar 2019’

Apple werkt hard aan een ‘cross-platform’-functie waardoor iPhone-apps ook op de Mac werken. Wat de belangrijkste functie van iOS 12 zou worden, lijkt nu door te schuiven naar 2019.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 app-platform mogelijk uitgesteld

Al maanden horen we over dit platform, waarmee Apple het tekort aan Mac-apps en de uitgestorven Mac App Store nieuw leven in wil blazen. Tegelijkertijd zou 2018 een jaar worden waarin het bedrijf zich focust op stabiliteit en het verbeteren van bestaande functies.

John Gruber, een Apple-kenner die bekend staat om zijn uitgebreide kennis van onaangekondigde Apple-projecten, bevestigt vandaag dat er inderdaad aan dit platform gewerkt wordt. Hij zet echter ernstige vraagtekens bij de lanceringsdatum van 2018. “Er is nog veel interne discussie over het platform, wat ervoor kan zorgen dat het doorschuift naar iOS 13 in 2019.”

iOS 12 app-platform

De bronnen van Gruber stellen dat Apple het ontwikkelen van iOS- en macOS-apps gelijk wil trekken. Hierdoor is het voor een ontwikkelaar straks een stuk makkelijker om een app die het goed doet op de iPhone en iPad, ook naar de Mac over te zetten. Gebruikers kunnen hierdoor dezelfde app gebruiken op al hun Apple-apparaten.

Vooralsnog is er van een cross-platform-functie echter nog geen sprake, zo stelt de analist. Hierdoor zegt hij ‘zo goed als zeker’ te weten dat Apple de functie niet op tijd klaar heeft om tijdens WWDC 2018 in juni uit de doeken te doen.

Is Apple zijn belangrijkste iOS 12-functie kwijt?

Gruber spreekt hiermee een eerder bericht van Bloomberg tegen, die met redelijke zekerheid stelde dat Apple de functie in 2018 zou presenteren. Dat verhaal is echter alweer een paar maanden oud, dus het zou kunnen dat Apple in de tussentijd toch besluiten heeft om de functie door te schuiven.

Mocht dit het geval zijn, dan is iOS 12 zojuist zijn belangrijkste en meest onderscheidende functie verloren. In een jaar waarin Apple stabiliteit voorop zou zetten, blijft er daardoor maar weinig over om een keynote enthousiast mee te vullen. Apple lijkt met iOS 11 zijn lesje te hebben geleerd om updates uit te brengen die eigenlijk nog niet af zijn. Of ze het durven riskeren om iOS 12 zonder grote onderscheidende verbetering te onthullen, is nog maar de vraag.

Lees ook: Apple moet af van de jaarlijkse grote updates

Categorieën: Geruchten, iOS
Thema: iOS 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen