Apple brengt iOS 12.4 uit: draadloos iPhone-data overzetten nu mogelijk

Florence Peeters
22 juli 2019, 19:14
2 min leestijd
Breaking
Apple brengt iOS 12.4 uit: draadloos iPhone-data overzetten nu mogelijk

Terwijl we vooral kijken naar alle toekomstige functies van iOS 13, brengt Apple nog een update uit voor iOS 12. De update naar iOS 12.4 is nu te downloaden en bevat een handige verbetering.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.4 downloaden

Het is waarschijnlijk één van de laatste software-updates die Apple voor iOS 12 uitbrengt. Maar niet onbelangrijk, want met iOS 12.4 voegt Apple een paar verbeteringen toe. De belangrijkste is dat je voortaan rechtstreeks en draadloos je gegevens kan overzetten van je oude naar je nieuwe iPhone.

Je krijgt vanzelf een melding met daarin de vraag om te updaten, maar het is ook mogelijk om handmatig te controleren of je de update al binnen hebt:

  1. Open de Instellingen-app op je iPad of iPhone;
  2. Tik op ‘Algemeen’ en kies ‘Software-update’;
  3. Wacht totdat de update is gevonden en volg de aanwijzingen op het scherm.

Zie je de update niet? Apple rolt 12.4 gefaseerd uit en dat kan ervoor zorgen dat deze niet meteen op jouw apparaat beschikbaar is. Een hoop mensen proberen na verschijning de update te downloaden, waardoor je soms even moet wachten. Probeer het in dat geval na een aantal minuten nog eens.

Daarnaast is het belangrijk om vooraf een back-up van je iPhone of iPad te maken zodat je geen gegevens kwijtraakt, mocht er iets misgaan tijdens het bijwerken.

Dit is nieuw in iOS 12.4

Als gezegd is de nieuwe manier van data overzetten de belangrijkste verbetering van de software-update. Het was al mogelijk om middels een scan draadloos een reservekopie over te zetten. Nu kun je simpelweg een migratie doen van gegevens van je oude naar je nieuwe iPhone, zodat deze instellen zo gepiept is.

iPhone-prijzen verlagen

Verder bevat de update verbeteringen voor Apples nieuwsdienst Apple News Plus, maar dit is niet in Nederland beschikbaar. Tot slot zijn er wat bugfixes te vinden, onder meer voor de afluisterbug in de Walkie Talkie-app op de Apple Watch.

Vorige week moest Apple deze app noodgedwongen tijdelijke offline halen. Een lek in de beveiliging zorgde ervoor dat mensen stiekem kunnen meeluisteren via een iPhone. De Walkie Talkie-functie is nu weer beschikbaar, al volgt er ook een oplossing via een watchOS-update.

iOS 13 release komt dichterbij

De iOS 12.4-update is niet voor iedereen van toepassing, bijvoorbeeld als je al de iOS 13 publieke bèta hebt geïnstalleerd. Wil je liever wachten tot de definitieve release, dan moet je nog even geduld hebben tot september. Dan rolt Apple hoogstwaarschijnlijk iOS 13 uit, samen met onder meer watchOS 6 en macOS Catalina.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu