‘iOS 12.2 verschijnt op 25 maart, bevat AirPower- en nieuwe iPad-verwijzingen’
Lars Paymans

Bereid je voor om niet alleen naar een Apple-event te kijken op maandag 25 maart, maar ook om je iPhone en iPad bij te werken naar iOS 12.2.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘iOS 12.2 releasedatum op 25 maart’

Apple kondigde gisteravond het eerste Apple-event van 2019 aan. Op maandagavond 25 maart om 18:00 uur betreedt Tim Cook het podium in het Steve Jobs Theater. Die avond zal de tv-dienst van het bedrijf de boventoon voeren, al is de kans ook groot dat de AirPower-oplader aanwezig is, samen met een tweetal nieuwe iPads.

iOS 12.2 AirPower

Dit ontdekte 9to5Mac door in de code te duiken van de meest recente bèta van iOS 12.2 die gisteravond verscheen. Deze bevat aanwijzingen dat Apple de software van de iPhone klaarmaakt om AirPower te ondersteunen. Dat zou ook hoog tijd worden, want Apple onthulde de oplader tegelijk met de iPhone 8 en iPhone X eind 2017.

Dat zou niet alleen betekenen dat de oplader gelanceerd wordt tijdens de keynote, maar ook dat de iOS 12.2-update die dag verschijnt. Naast verwijzingen naar de draadloze lader zit in de bèta ook informatie verstopt over twee nieuwe iPad-modellen die vanaf 12.2 ondersteund worden.

AirPower en nieuwe iPads?

Als we naar alle geruchten kijken, kan het haast niet anders dan dat dit de iPad 2019 en de iPad mini 2019 zijn, die waarschijnlijk ook tijdens de keynote het levenslicht zullen zien.

De iPad 2019 is de regelrechte opvolger van de iPad 2018, met iets smallere schermranden, een betere chip en ondersteuning voor de Apple Pencil 2. De nieuwe iPad mini wordt vooral een upgrade aan de binnenkant, met een nieuwe chip maar exact hetzelfde design als zijn voorganger.

Zoals je inmiddels van ons gewend bent, zit de redactie van iPhoned op 25 maart in de startblokken om jou van het laatste nieuws te voorzien. Download dus nu alvast onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Lees ook: Apple maart-event 2019: 8 aankondigingen om naar uit te kijken

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.