‘iOS 12.2 ondersteunt AirPower, afbeelding oplader verschijnt op Apple-website’
Lars Paymans

Apple heeft grote wijzigingen aangebracht aan hoe iOS omgaat met draadloze opladers. De lancering van AirPower kan nu niet lang meer op zich laten wachten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

AirPower verschijnt alvast op Apple-website

Na het uitstellen van AirPower heeft Apple alle verwijzingen naar de oplader van zijn website gehaald. Maar maandag ontdekte een lezer van iPhoned dat de oplader terug is te vinden op de website.

iOS 12.2 AirPower

Op de pagina van de AirPods is een foto toegevoegd van de AirPower-oplader waar een nog onaangekondigd ‘Optionele draadloze oplaadcase’ ligt. Met de tekst ‘momenteel niet verkrijgbaar’, wat doet vermoeden dat deze oplader en een nieuw oplaaddoosje voor AirPods niet lang meer op zich laat wachten.

iOS 12.2 ondersteunt AirPower

De veranderingen in de code van iOS werden ontdekt door 9to5Mac, die in de broncode van de meest recente iOS 12.2-bèta gedoken is. Daaruit blijkt dat er ‘significante aanpassingen’ zijn gedaan, die op de lancering van AirPower wijzen.

Alle iPhones die draadloos opladen ondersteunen (de iPhone 8 en nieuwer) zijn vanaf iOS 12.2 in staat om te herkennen wanneer twee apparaten op een draadloze oplader liggen. Deze functie is speciaal bedoeld voor AirPower, de oplaadmat waar je meerdere apparaten tegelijk op kunt opladen. Op het scherm van je iPhone kun je vervolgens zien hoe vol de accu’s van deze apparaten zitten.

In iOS 12.2 is toegevoegd dat het grootste apparaat dat op dat moment opgeladen wordt, laat zien hoe vol de andere apparaten zijn. Naar verwachting verschijnt iOS 12.2 zeer binnenkort, mogelijk na afloop van het Apple-event op 25 maart.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.