Officieel: iOS 12.1 verschijnt vanavond na het Apple-event

Lars Paijmans
30 oktober 2018, 10:00
1 min leestijd
Officieel: iOS 12.1 verschijnt vanavond na het Apple-event

Een nieuwe iPad Pro en MacBook zijn niet de enige aankondigingen om vandaag naar uit te kijken. Vanavond verschijnt in ieder geval ook iOS 12.1, zo heeft Apple bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1 release vindt morgenavond plaats

Vanmiddag om 15:00 uur organiseert Apple zijn laatste keynote van het jaar. Daarna zal ook de definitieve versie van iOS 12.1 beschikbaar komen voor alle ondersteunende iPads en iPhones. Apple zelf brengt het nieuws naar buiten door middel van een blogpost. De update verschijnt na afloop van het evenement, waarna je ‘m kunt installeren. Een exact tijdstip is nog niet bekend.

iOS 12.1 release

iOS 12.1 is een tussentijdse update, maar introduceert toch een aantal leuke nieuwe functies. Zo worden er meer dan 70 nieuwe emoji toegevoegd en kun je op de nieuwste iPhones het scherptediepte-effect van de Portretcamera nu ook instellen voordat je een foto maakt.

Nieuwe functies in iOS 12.1

Daarnaast introduceert Apple eindelijk groepsgesprekken in FaceTime, een functie die eigenlijk voor iOS 12 op de planning stond, maar op het laatste moment werd uitgesteld. Hierdoor kun je met maximaal 32 mensen een groepsgesprek voeren.

Ook zal iOS 12.1 een aantal functies bevatten die speciaal voor de iPad Pro 2018 gemaakt zijn. Zo zou Face ID ook werken als je de tablet gekanteld gebruikt en moeten apps klaargemaakt worden voor het nieuwe scherm dat tot aan de randen doorloopt. Tot slot verwachten we na het evenement ook met tvOS 12.1, watchOS 5.1 en macOS Mojave 10.14.1 aan de slag te kunnen, al heeft Apple dit nog niet zelf bevestigd.

In plaats van 19:00 uur ’s avonds Nederlandse tijd, vindt de presentatie al om 15:00 uur ’s middags plaats. Heb je dan geen tijd om te kijken? Installeer dan even onze gratis iPhoned-app en je blijft op de hoogte van alle aankondigingen. Wij doen de hele dag live verslag van alle gebeurtenissen.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Bron: Apple
Categorie: iOS
Versie: iOS 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's