Apple brengt speciale versie iOS 12.1 voor iPhone XR uit

Michel van 't Klaphek
6 november 2018, 19:45
1 min leestijd
Apple brengt speciale versie iOS 12.1 voor iPhone XR uit

Apple heeft een aangepaste versie van iOS 12.1 voor de iPhone XR uitgebracht. De versie lost enkele specifieke bugs voor de iPhone XR op. Zo download je iOS 12.1 op je iPhone XR.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1 iPhone XR: aangepaste update rolt nu uit

Vorige week kwam iOS 12.1 uit. Hierin werden onder meer groepsgesprekken in FaceTime en 70 nieuwe emoji toegevoegd. Vandaag heeft Apple een aangepaste versie van iOS 12.1 speciaal voor de iPhone XR uitgebracht.

Deze update lost een paar specifieke bugs voor de betaalbare iPhone van 2018 op. Alleen iPhone XR-toestellen die nog op iOS 12 draaien kunnen bijwerken. Je krijgt vanzelf een notificatie wanneer je de software kunt downloaden. Geen zin om hierop te wachten? Check dan handmatig of iOS 12.1 al voor je klaarstaat:

  1. Ga in het instellingenmenu van je iPhone XR naar ‘Algemeen’;
  2. Tik op ‘Software-update’;
  3. Wacht totdat iOS 12.1 is gevonden;
  4. Doorloop de stappen en volg de aanwijzingen.

Zodra iOS 12.1 is gedownload start je toestel opnieuw op. Het is verstandig om vooraf een back-up van je iPhone te maken. Mocht er tijdens het updaten iets misgaan raak je zo in ieder geval geen gegevens kwijt.

iPhone XR review

Zie je geen update?

Heb jij je XR vorige week al bijgewerkt naar iOS 12.1? Dan kun je de update niet downloaden. De nieuwe versie is alleen bedoeld voor mensen die nog niet hebben bijgewerkt.

iOS 12.1 voegt een hoop nieuwe functies toe. Naast de hierboven genoemde toevoegingen kun je op de iPhone XR ook aan de slag met het nieuwe scherptediepte-effect. Hierdoor kun je handmatig de scherpte en diepte instellen voordat je een foto maakt. Op die manier weet je precies hoe de afbeelding eruit ziet, zelfs nog voor je op de sluiterknop drukt.

Lees het laatste nieuws over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu