iOS 12.1 zorgt ervoor dat je iPhone 8, 8 Plus of iPhone X minder snel uitvalt

Michel van 't Klaphek
31 oktober 2018, 20:18
2 min leestijd
iOS 12.1 zorgt ervoor dat je iPhone 8, 8 Plus of iPhone X minder snel uitvalt

iOS 12.1 voegt de omstreden energiebeheer-functie toe aan de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Dankzij de snelle hardware merk je hier volgens Apple echter weinig van.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1 energiebeheer nu ook voor iPhone 8, 8 Plus en iPhone X

Naast groepsgesprekken voor FaceTime voegt en nieuwe emoji voegt iOS 12.1 ook energiebeheer voor de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X toe. Deze functie zorgt ervoor dat je iPhone iets trager wordt als de accu iets ouder is en onder een bepaald niveau zakt.

Zo wordt voorkomen dat je smartphone spontaan uitvalt omdat hij de piekprestaties niet aankan. Door je iPhone iets slomer te maken, wordt de accu minder belast. Volgens Apple merk je hier in praktijk weinig van, omdat de iPhone 8 (Plus) en iPhone X over zeer vlotte hardware beschikken. De functie staat standaard aan indien je accu niet meer zo gezond is als eerst.

iOS 11.3 beta downloaden

Apple voegde de controversiële functie stilletjes toe in iOS 10.2.1, waarna de nodige commotie ontstond. Sommige gebruikers merkten dat hun iPhone ineens een stuk slomer was, waarna Apple opbiechtte de smartphones kunstmatig trager te maken bij een verouderde accu.

Ook interessant: Zo werkt het nieuwe accubeheer van de iPhone

Zo zet je energiebeheer uit

Wil je niet dat de prestaties van je iPhone achteruit gaan als je weinig accu over hebt? Dan kun je Piekprestaties uitzetten door in het instellingenmenu naar ‘Batterij’ en vervolgens ‘Batterijconditie’ te gaan.

In dit venster zie je twee opties: Maximumcapaciteit en Piekprestaties. De eerste knop vertelt hoe gezond je accu is, waarbij een score van 100 optimaal is. De Piekprestaties-knop is pas te gebruiken zodra je je iPhone een paar honderd keer hebt opgeladen, en de batterij dus enigszins is versleten.

Indien dit het geval is zie je bij Piekprestaties een korte toelichting met de staat van jouw accu. Aan het eind van de tekst staat een blauwe knop waarmee je de functie kunt uitschakelen. Houd er dus rekening mee dat je iPhone tijdens piekprestaties zomaar kan uitvallen.

Krijg je bij Piekprestaties de melding “Accu extreem verslechterd”? Dan is het tijd voor vervanging. Bekijk in dat geval onderstaande FAQ om te kijken wat je beste opties zijn.

Lees ook: Apples goedkope iPhone-accureparaties: 10 vragen en antwoorden op een rij

Het laatste nieuws over iOS 12

Bron: Apple
Categorie: iOS
Versie: iOS 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's