De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 70 nieuwe, inclusieve emoji in iOS 12.1

Michel van 't Klaphek
2 oktober 2018, 19:34
2 min leestijd
Dit zijn de 70 nieuwe, inclusieve emoji in iOS 12.1

Binnenkort kunnen iPad en iPhone-gebruikers aan de slag met meer dan 70 nieuwe emoji. De nieuwe plaatjes zitten in iOS 12.1, dat binnenkort uitkomt voor het grote publiek.

Lees verder na de advertentie.

Deze iOS 12.1 emoji komen eraan

Apple heeft bekendgemaakt dat er meer dan 70 emoji worden toegevoegd in iOS 12.1. De versie voor ontwikkelaars is momenteel al beschikbaar en binnenkort kan iedereen met de nieuwe software aan de slag.

Onder de nieuwe emoji tref je onder meer mensen met allerlei soorten haar (roodkleurig, grijs en krullen), mensen zonder haar en meer smileys. Ook kun je aan de slag met meer plaatjes over sport, dieren en eten. Er zijn bijvoorbeeld emoji voor frisbee en kangoeroes aanwezig. Tot slot worden bestaande emoji uitgebreid.

iOS-12.1-emoji

Lees ook: Download nu de iOS 12.1-bèta met FaceTime-groepsgesprekken en meer

Emoji voor iedereen

De emoji in iOS 12.1 zijn daarmee inclusiever dan ooit tevoren. Mensen communiceren steeds meer via plaatjes in plaats van tekst, en daarom vindt Apple het belangrijk dat iedereen zich kan uiten met de juiste emoji. Zo zijn er dit jaar voor het eerst lokale lekkernijen-emoji beschikbaar, zoals het Chinese maancake.

Het bedrijf uit Cupertino ontwerpt de emoji overigens niet zelf: dat doet het Unicode Consortium. Deze organisatie verzamelt suggesties en stelt ieder jaar een lijst op met nieuwe, officiële plaatjes. De emoji zijn in de loop der tijd meer toegankelijk geworden. Vroeger werd het standaardgezin bijvoorbeeld afgebeeld door een man, vrouw en kind, en tegenwoordig kun je uit verschillende samenstellingen kiezen.

Waarschijnlijk brengt Apple iOS 12.1 spoedig uit zodat je met de nieuwe emoji aan de slag kunt. Daarnaast beschikt deze versie ook over FaceTime-groepsgesprekken, waardoor je tegelijkertijd met 32 mensen kunt bellen. Download de iPhoned-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen