iOS 12.1 nu te downloaden: FaceTime-groepsgesprekken en meer

30 oktober 2018, 18:13
2 min leestijd
iOS 12.1 nu te downloaden: FaceTime-groepsgesprekken en meer

Je kunt nu updaten naar iOS 12.1 op je iPhone en iPad. De belangrijkste toevoeging is groepsgesprekken in FaceTime, maar er is nog veel meer nieuw.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1 downloaden

Direct na het oktober-event, waar onder meer een nieuwe iPad Pro met Face ID en MacBook Air werden onthuld, onthulde Apple iOS 12.1. De nieuwe software-versie rolt nu uit voor alle ondersteunde iPads en iPhones.

De update wordt zoals altijd vanzelf aangeboden. Je krijgt een notificatie zodra de update gereed is. Geen zin om daar op te wachten? Dan kun je handmatig controleren of de update al voor jouw apparaat klaarstaat. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Ga in het instellingenmenu van je iPhone of iPad naar ‘Algemeen’;
  2. Tik op ‘Software-update’;
  3. Er wordt nu gezocht naar de nieuwste iOS-versie;
  4. Doorloop de stappen en volg de aanwijzingen.

Na het downloaden start je toestel automatisch opnieuw op. Hierna is de update uitgevoerd en draai je iOS 12.1. Soms gaat er onverhoopt iets mis, dus is het verstandig om vooraf een back-up van je iPhone te maken. Zo raak je geen belangrijke gegevens kwijt.

Dit is nieuw in iOS 12.1

De meest in het oog springende toevoeging is groepsgesprekken in FaceTime, waardoor je met 32 mensen een groepsgesprek kunt voeren. Deze functie zou eigenlijk al direct met iOS 12 uitkomen, maar werd op het laatste moment toch geschrapt.

Ook kun je op de nieuwe iPhones het scherptediepte-effect van de Portretcamera nu al instellen voordat en terwijl je een foto maakt. Hierdoor krijg je meer controle over het bokeh-effect. Daarnaast is de ‘Beautygate’-bug gefixt, waarbij het leek alsof je make-up op had bij het maken van een selfie. Tot slot kun je ook met meer dan 70 inclusieve emoji aan de slag.

Voor gebruikers van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR wordt na de iOS 12.1-update de dualsim-functie beschikbaar. Dit werkt helaas niet in Nederland, want er zijn hier er geen providers die e-sim ondersteunen.

Lees meer over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu