Download nu de iOS 12.1-bèta met FaceTime-groepsgesprekken en meer

20 september 2018, 19:41
2 min leestijd
Download nu de iOS 12.1-bèta met FaceTime-groepsgesprekken en meer

De publieke bèta van iOS 12.1 met onder meer groepsgesprekken in FaceTime is nu beschikbaar. We laten zien hoe je de bèta eenvoudig binnenhaalt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1-bèta downloaden

Het is slechts een paar dagen geleden dat Apple iOS 12 officieel uitbracht, maar nu is daar alweer een nieuwe versie aangekondigd. De meest in het oog springende toevoeging is groepsgesprekken in FaceTime.

We kunnen ons voorstellen dat je niet wil wachten op de officiële versie en daarom leggen wij uit hoe je de bèta op jouw iPad of iPhone binnenhaalt. Ten eerste moet je je inschrijven bij Apple, wat heel gemakkelijk gaat.

Zodra je in het testprogramma zit krijg je toekomstige bètaversies automatisch als reguliere update aangeboden. Aanmelden hoef je dus maar één keer te doen. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen:

Zo download je de iOS 12.1-bèta:

  • Ga via het iOS-apparaat waar je de bèta op wil installeren naar de bètawebsite van Apple;
  • Log in met je Apple ID;
  • Tik bij ‘Get started’ op ‘Enroll your iOS device’;
  • Kies nu voor ‘Download Profile’;
  • In de Instellingen die worden geopend, kies je voor ‘Installeer’. Doorloop vervolgens de stappen op het scherm.
iOS 12.1-bèta

Dit is er nieuw in iOS 12.1

iOS 12 focust zich op stabiliteit en prestaties en voegt daarom geen flitsende, in het oog springende vernieuwingen toe. Hetzelfde kan gezegd worden voor de iOS 12.1-bèta. De grootste toevoeging is namelijk FaceTime-groepsgesprekken. Hierdoor kun je met 32 mensen tegelijk videobellen. Degene die aan het woord is wordt automatisch op de voorgrond geplaatst, zodat het niet te chaotisch wordt.

Het leek er lange tijd op dat deze functie standaard in iOS 12 zou zitten, maar vlak voor de officiële aankondiging verdween de optie. Waarschijnlijk waren er nog wat kleine fouten aanwezig die eerst opgelost moesten worden.

Verder zijn ook de bèta’s van watchOS 5.1 en tvOS 12.1 vrijgegeven. Het is momenteel onduidelijk of hier nieuwe functies inzitten. Zodra we meer weten updaten we deze pagina uiteraard.

Let overigens wel op bij het downloaden van een bèta: dit is geheel op eigen risico. Testversies zijn bedoeld om de laatste plooien glad te strijken, en je kunt daarom tegen bugs aanlopen. Vergeet daarom niet om een back-up van je iPhone of iPad te maken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu