De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple brengt iOS 12.1.3 uit met fix voor iPad Pro-audioprobleem en meer

Michel van 't Klaphek
22 januari 2019, 19:23
2 min leestijd
Apple brengt iOS 12.1.3 uit met fix voor iPad Pro-audioprobleem en meer

Apple heeft zojuist iOS 12.1.3 uitgebracht voor de iPhone en iPad. De update biedt een aantal belangrijke verbeteringen en bugfixes en is nu te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1.3 downloaden

Een paar weken na de release van iOS 12.1.2 is het nu tijd voor een opvolger. iOS 12.1.3 rolt vanaf nu uit voor alle iPhones en iPads, al kan het even duren voordat hij op jouw toestel verschijnt. Draait je iDevice momenteel iOS 12 of nieuwer? Dan kun je sowieso updaten naar iOS 12.1.3. Dit is overigens heel makkelijk:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Kies ‘Algemeen’ en ga naar ‘Software-update’;
  3. Je iPhone of iPad zoekt nu naar de nieuwe iOS-versie;
  4. Volg de stappen op het scherm om het downloaden te starten.

Het is altijd handig om vooraf een back-up van je iPhone te maken. Mocht er tijdens het bijwerken iets misgaan, ben je zo in ieder geval niet je persoonlijke gegevens kwijt. Check hiervoor de tip hieronder.

Lees ook: Tip: zo maak je een back-up van je iPhone

Dit is er nieuw in iOS 12.1.3

De nieuwe iOS-versie lost vooral een aantal irritante bugs op. Ten eerste is het probleem in de Berichten-app opgelost. Sommige iPhone- en iPad-bezitters hadden last van een probleem waarbij de fotokwaliteit van doorgestuurde foto’s slecht werd. De plaatjes kregen na het doorsturen strepen.

iPad Pro 2018 review

Daarnaast is het audioprobleem van de iPad Pro (2018) gefixt. Sommige mensen hadden last van slecht geluid wanneer ze muziek via een externe speaker afspeelden, zoals een hoofdtelefoon. Ook is het CarPlay-probleem van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR opgelost. De verbinding was bij sommige bezitters matig en werd bijvoorbeeld ineens verbroken.

Ook Apple Watch, Apple TV en Mac krijgen update

De Apple TV is bijgewerkt naar tvOS 12.1.2. De update heeft volgens het logboek enkele bugs opgelost, al maakt Apple niet bekend om welke problemen het gaat. Er zijn geen nieuwe functies toegevoegd.

Daarnaast is de Apple Watch bijgewerkt naar watchOS 5.1.3. De nieuwe versie is te downloaden via de Watch-app op je iPhone. Ga naar ‘Algemeen’ en kies ‘Software-update’. Er zijn alleen bugs gefixt.

Tot slot brengt Apple ook macOS Mojave 10.14.3 uit. Het is alweer de derde tussentijdse update sinds het besturingssysteem in september uitkwam. Mojave 10.14.3 brengt geen nieuwe functies met zich mee, maar verbetert wel de stabiliteit van je Mac.

Volg het laatste nieuws over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen