De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Apple brengt nieuwe versie iOS 12.1.2 uit: download de update voor je iPhone

Wouter Nijsen
21 december 2018, 9:24
2 min leestijd
Breaking
Apple brengt nieuwe versie iOS 12.1.2 uit: download de update voor je iPhone

Apple heeft iOS 12.1.2 uitgebracht voor de meeste recente iPhones. De update brengt geen nieuwe features met zich mee, maar lost een aantal bugs en andere problemen op. De iOS-update is nu te downloaden en installeren.

Lees verder na de advertentie.

Update 21 december: Apple heeft een nieuwe versie van iOS 12.1.2 uitgebracht. De verbeterde update, die het versienummer 16C104 heeft, lost waarschijnlijk enkele bugs op die nog in de eerste versie van iOS 12.1.2 zaten. De update is bedoeld voor gebruikers die hun iPhone nog niet hadden bijgewerkt naar de nieuwste iOS-versie.

Heb je eerder deze week je iPhone al geüpdatet naar iOS 12.1.2, dan hoef je niets te doen. Heb je dit nog niet gedaan, kun je je apparaat meteen bijwerken. Dit doe je via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’, waarna de update vanzelf in beeld verschijnt.

Oorspronkelijk bericht van 18 december:

iOS 12.1.2 nu te downloaden

iOS 12.1.2

De definitieve update komt een week nadat de bèta van iOS 12.1.2 werd uitgebracht. Als gezegd zijn er geen nieuwe features; het is slechts een kleine update met oplossingen voor bugs in het mobiele besturingssysteem. Zo wordt een fout verholpen die voor problemen zorgde bij het activeren van eSIM op de iPhone XS, XS Max en iPhone XR. In Nederland is eSIM niet beschikbaar – omdat providers dit nog niet aanbieden -, dus die bug is voor Nederlandse gebruikers minder relevant.

Daarnaast wordt een bug opgelost die te maken had met de mobiele connectiviteit in Turkije, opnieuw op de iPhone XS, XS Max en XR. De update is er niet voor iPads, maar je iPhones (5S en nieuwer) kun je wel bijwerken. Volg hiervoor de stappen hieronder en vergeet voor de zekerheid niet vooraf een back-up van je iPhone te maken. Daarmee voorkom je dat er belangrijke data verloren gaat als er tijdens het installatieproces iets verkeerd gaat.

  1. Open de Instellingen-app en kies ‘Algemeen’;
  2. Tik op ‘Software-update’;
  3. Je iPhone gaat nu op zoek naar iOS 12.1.1. Dit kan een paar seconden duren;
  4. Doorloop de stappen op het scherm om de download te starten.

Kort na iOS 12.1.1

De iOS 12.1.2-update volgt een kleine twee weken na het uitbrengen van versie 12.1.1. Dit was een iets grotere update, die onder meer de haptische feedback-functie van de iPhone XR uitbreidde. Zo werd het mogelijk om een voorvertoning van een app te zien door Haptic Touch te gebruiken.

iPhone XR populariteit

Ook introduceerde iOS 12.1.1 bewegende foto’s (ofwel ‘Live Foto’s) in FaceTime, en een knopje in de videobel-app om snel van camera te wisselen. Tot slot werd een Face ID-probleem gefixt; sommige gebruikers konden hun iPhones niet ontgrendelen met hun gezicht en zagen een melding dat de dienst niet beschikbaar was.

Als eerste weten wanneer nieuwe iOS-versies beschikbaar zijn? Download dan de iPhoned-app en krijg een pushmelding wanneer je je Apple-apparaat kunt updaten. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief om een dagelijks of wekelijks nieuwsoverzicht te ontvangen.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu