iOS 12.1.2-bèta met bugfixes nu te downloaden

Michel van 't Klaphek
11 december 2018, 19:29
2 min leestijd

Apple heeft iOS 12.1.2 als bèta uitgebracht. De tussentijdse update verhelpt vooral enkele bugs. Als je meedoet met het testprogramma van iOS kun je nu updaten.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1.2-bèta downloaden: zo doe je dat

Nadat Apple gisteren al de ontwikkelaarsversie van iOS 12.1.2 uitbracht, kan ook het grote publiek nu met de testversie aan de slag. Je kunt de tussentijdse versie alleen binnenhalen wanneer je meedoet met het iOS-bètaprogramma: je krijgt hem dus niet vanzelf aangeboden. Inschrijven bij Apple is heel makkelijk en gaat als volgt:

  1. Ga op je iPad of iPhone naar de bètawebsite van Apple;
  2. Log in met je Apple ID;
  3. Kies bij ‘Get started’ voor ‘Enroll your iOS device’;
  4. Selecteer nu ‘Download Profile’;
  5. Tot slot kies je voor ‘Install’ en doorloop je de stappen op het scherm.

Een bèta is bedoeld om de laatste fouten uit de software te halen. Er kunnen dus kinderziektes in iOS 12.1.2 zitten. We raden je daarom aan om vooraf een back-up van je iPhone of iPad te maken. Zo voorkom je eventueel verlies van persoonlijke bestanden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te wachten tot de definitieve versie van iOS 12.1.2 verschijnt.

Dit is er nieuw in iOS 12.1.2

Qua nieuwe functies houdt iOS 12.1.2 het rustig. Heel rustig zelfs: er zijn geen nieuwe mogelijkheden toegevoegd. De tussentijdse versie richt zich vooral op het verhelpen van bugs die zijn ontstaan door nieuwe functies. Hierdoor wordt je iPad of iPhone stabieler.

Afgelopen september bracht Apple iOS 12 uit. Deze versie richt zich vooral op het verbeteren van de stabiliteit van je toestel en bracht relatief weinig functies met zich mee, in tegenstelling tot iOS 11. iOS 12.1 voegde al meerdere nieuwe functies toe, waaronder FaceTime-groepsgesprekken en meer emoji.

DarkSome

Ook macOS 10.14.3 en tvOS 12.1.2 nu verkrijgbaar

Apple heeft ook direct van de mogelijkheid gebruik gemaakt om nieuwe bèta’s van macOS en tvOS uit te brengen. Zowel macOS Mojave 10.14.3 als tvOS 12.1.2 verhelpen bugfixes en voegen geen nieuwe functies toe.

Inschrijven voor de publieke bèta van macOS gaat via het Apple Beta Software Program. Ga op je Mac naar de website, vul je Apple ID in en volg de aanwijzingen op het scherm. De tvOS-update haal je binnen in de Instellingen onder ‘Systeem’ > ‘Software-updates’ en dan op de knop voor publieke bèta’s te tikken.

Het laatste nieuws over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen