De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPhone XR kan binnenkort notificaties uitklappen met Haptic Touch

Michel van 't Klaphek
9 november 2018, 8:58
2 min leestijd
iPhone XR kan binnenkort notificaties uitklappen met Haptic Touch

Binnenkort worden de mogelijkheden van Haptic Touch op de iPhone XR uitgebreid. Vanaf iOS 12.1.1 kun je notificaties uitklappen door ze lang ingedrukt te houden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1.1 Haptic Touch voor iPhone XR uitgebreid

Beetje bij beetje gaat Haptic Touch, ook wel haptische feedback, steeds meer op 3D Touch lijken. In de aankomende iOS 12.1.1-update wordt het mogelijk om notificaties op het toegangsscherm van  de iPhone XR uit te klappen door ze lang ingedrukt te houden.

Lees ook: Uitleg: het verschil tussen 3D Touch en Haptic Touch

Dit is handig, omdat je de specifieke melding zo niet naar links hoeft te vegen om vervolgens op ‘Bekijk’ te tikken. In plaats daarvan leg je je vinger op de notificatie totdat je een korte trilling voelt.

iPhone XR review

Voor iPad-bezitters is dit niks nieuws. Zij klappen meldingen al jaren uit door middel van een long press. Het is daarom ook niet helemaal duidelijk waarom deze functie bij uitkomst niet al op de iPhone XR aanwezig was.

Meer Haptic Touch-functies op komst

Eén van de verschillen tussen de iPhone XS en iPhone XR is dat laatstgenoemde geen 3D Touch heeft. Hierdoor kun je bepaalde handelingen niet uitvoeren. In de toekomst gaat dit veranderen, omdat Apple gelooft in haptische feedback.

Waarschijnlijk komt iOS 12.1.1 in de komende weken uit. Onlangs werd versie 12.1 geïntroduceerd, met daarin onder meer groepsgesprekken voor FaceTime en nieuwe emoji. iOS 12.1.1 gaat waarschijnlijk live foto’s in Apples chat-programma in ere herstellen.

Meer over de iPhone XR

De iPhone XR is de beste iPhone van dit jaar voor de meeste mensen. Dit heeft alles te maken met zijn gunstige prijskaartje. De XR is maar liefst driehonderd euro goedkoper dan de XS en beschikt over vrijwel dezelfde features. Meer weten over de betaalbare iPhone? Lees dan onze iPhone XR review of bekijk ‘m als video hieronder.

iPhone XR review: de beste iPhone voor de meeste mensen

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu