iOS 12.1.1 nu beschikbaar met vernieuwde FaceTime-app, Face ID-fix en meer

Michel van 't Klaphek
5 december 2018, 18:55
2 min leestijd
Breaking
iOS 12.1.1 nu beschikbaar met vernieuwde FaceTime-app, Face ID-fix en meer

Apple heeft zojuist iOS 12.1.1 uitgebracht voor de iPad en iPhone. De update biedt een aantal belangrijke verbeteringen en is vanaf nu te downloaden. Dit moet je weten over iOS 12.1.1.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1.1 downloaden: zo doe je dat

Na een aantal testversies brengt Apple nu iOS 12.1.1 voor alle iPad- en iPhone-gebruikers uit. Net na het verschijnen probeert iedereen de update binnen te halen, waardoor het even kan duren voordat hij op jouw toestel binnenkomt. Als je nu iOS 12 draait, ontvangt je iPad of iPhone de update sowieso.

Zo download je iOS 12.1.1:

  1. Open de Instellingen-app en kies ‘Algemeen’;
  2. Tik op ‘Software-update’;
  3. Je iPhone of iPad gaat nu op zoek naar iOS 12.1.1. Dit kan een paar seconden duren;
  4. Doorloop de stappen op het scherm om de download te starten.

Vergeet vooraf geen back-up van je iPhone te maken. Mocht er tijdens het downloaden iets misgaan, ben je zo in ieder geval geen belangrijke gegevens kwijt.

Dit is er nieuw in iOS 12.1.1

Een belangrijke toevoeging is de uitbreiding van de haptische feedback-functie voor de iPhone XR. Voortaan kun je de 3D Touch-vervanger gebruiken om een voorvertoning van een app te zien. Apples goedkoopste iPhone van 2018 beschikt niet over 3D Touch, maar Haptic Touch doet ongeveer hetzelfde.

iPhone XR populariteit

Ook kun je voortaan aan de slag met bewegende foto’s (Live Photo) in FaceTime. Deze functie is weer toegevoegd, nadat het om mysterieuze redenen niet in de oorspronkelijke versie van iOS 12 aanwezig was. Daarnaast is de interface van FaceTime iets aangepast. Aan de onderkant is een balk toegevoegd, waardoor je bijvoorbeeld snel naar de andere camera kan switchen.

Daarnaast is de dualsim-mogelijkheid geactiveerd voor de iPhone XS en iPhone XS (Max), al kunnen wij Nederlanders hier geen gebruik van maken. De mogelijkheid om een tweede e-simkaart te gebruiken is voorbehouden aan Amerikanen. Wel is het Face ID-probleem van sommige iPhone XS- en iPhone XR-bezitters opgelost. Zij konden niet ontgrendelen met de gezichtsscanner en kregen een melding dat de dienst niet beschikbaar was.

macOS Mojave 10.14.2 en tvOS 12.1.1 ook te downloaden

Ook heeft Apple een nieuwe versie van haar besturingssysteem voor de computer uitgebracht. macOS Mojave 10.14.2 lost enkele problemen op, al is nog niet helemaal duidelijk welke. Het is hoe dan ook de moeite waard om je nieuwe MacBook Air en mac Mini te updaten als je tegen problemen aanloopt.

Tot slot is tvOS 12.1.1 voor de Apple TV 4 en Apple TV 4K vanaf nu te downloaden. Er zijn voor zover bekend geen functies toegevoegd. Wel zijn er een paar bugs gerepareerd waardoor je Apple TV stabieler is.

Lees meer over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu