Download nu iOS 12.0.1 met fix voor oplaadprobleem en slechte internetverbinding
Michel van 't Klaphek

Apple heeft iOS 12.0.1 uitgebracht. Deze software-update verhelpt diverse bugs waaronder het antenne- en oplaadprobleem van de iPhone XS en iPhone XS Max.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 12.0.1 downloaden

De update komt zo’n drie weken nadat iOS 12 officieel uitkwam en lost meerdere, vervelende problemen op. De patch wordt als reguliere update aangeboden: je iPhone of iPad wordt dus automatisch bijgewerkt. In het instellingenmenu onder het kopje ‘Algemeen’ kun je bij ‘Software update’ kijken of jouw toestel al aan de beurt is.

iOS 12.0.1 voegt geen nieuwe functies toe, maar lost problemen op. Zo hebben meerdere iPhone XS en iPhone XS Max-toestellen een trage internetverbinding vanwege een antenneprobleem.

iPhone XS Max review

Daarnaast is het probleem opgelost waarbij de nieuwe iPhones niet automatisch beginnen met opladen, zodra je het toestel op een stopcontact aansluit. Voordat het toestel begint met opladen moet je eerst het scherm ontgrendelen en de kabel nogmaals in de Lightning-poort doen.

Ook de “123”-bug voor iPad behoort vanaf nu tot het verleden. Hierbij was de knop om cijfers in te toetsen op het keyboard verplaatst, wat voor problemen zorgde in bepaalde apps. De cijfer-knop zit nu weer op zijn vertrouwde plek.

Meer over iOS 12

iOS 12 kent de nodige opstartproblemen en vooral iPhone XS (Max)-bezitters hadden klachten, alhoewel dit niet de bedoeling was. De nieuwste iOS-versie focust zich namelijk niet op het toevoegen van flitsende, nieuwe functies, maar juist op het bieden van stabiliteit en betere prestaties.

Op moment van schrijven is de iOS 12.1-bèta in volle gang. Deze experimentele versie voegt onder meer FaceTime-groepsgesprekken toe, waardoor je met 32 mensen tegelijkertijd kunt chatten. Bovenstaande bugfixes zagen we ook al eerder in deze bèta. Zoals altijd is het verstandig om je een back-up van je iPhone of iPad te maken voordat je de nieuwste iOS binnenhaalt.

Lees het laatste nieuws over iOS 12

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.