Zo voorkomt iOS 11 dat je met slechte wifi-netwerken verbindt

Lars Paijmans
26 juli 2017, 10:43
1 min leestijd
Zo voorkomt iOS 11 dat je met slechte wifi-netwerken verbindt

Apple maakt er met iOS 11 werk van om onbetrouwbare en trage wifi-hotspots te weren. Zo moet deze nieuwe wifi-functie daarvoor zorgen.

Lees verder na de advertentie.

Hoe iOS 11 wifi beter maakt

Vorig jaar zette Apple met iOS 10 al een stap om je voor onveilige wifi-netwerken te waarschuwen. Met iOS 11 gaat het bedrijf een stap verder door het automatisch verbinden met dergelijke hotspots stop te zetten.

Vanaf iOS 11 maakt je iPhone of iPad automatisch geen verbinding meer met wifi-netwerken die een slecht bereik hebben of traag zijn. Het was altijd al mogelijk om deze verbinding handmatig uit te zetten, maar die tussenstap neemt iOS nu voor je.

iOS 11 wifi

In de praktijk komt dit vooral van pas voor mensen die regelmatig met verschillende wifi-netwerken verbinden. Zodra je het wifi-venster opent, schrapt iOS 11 vanzelf de netwerken die niet de moeite waard zijn. Dit moet het voor jou makkelijker maken om meteen het beste netwerk te kiezen.

Bovendien voorkomt het dat je apps niet meer reageren, omdat je iPhone opeens verbonden is met een wifi-netwerk dat niet reageert. Onlangs bleek uit een onderzoek dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over de (on)veiligheid van open wifi-netwerken. Gratis hotspots kun je beter links laten liggen, zoals je in het onderstaande artikel kunt lezen.

Lees ook: Waarom openbare wifi-netwerken onveilig zijn (en wat je ertegen kunt doen)

Nu nog in bèta, straks voor iedereen

De nieuwe iOS 11 wifi-functie werd ontdekt door bètagebruiker Ryan Jones. De uiteindelijke versie van de update verschijnt in september, maar je kunt er nu alvast gebruik van maken door de publieke bèta te installeren.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Categorie: iOS
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen