Apples nieuwe videospeler is stiekem een van de beste iOS 11-verbeteringen

Lars Paijmans
9 juni 2017, 11:06
2 min leestijd
Apples nieuwe videospeler is stiekem een van de beste iOS 11-verbeteringen

Tussen alle aankondigingen is de compleet vernieuwde iOS 11-videospeler nog maar weinig mensen opgevallen. Toch is het één van de belangrijkste verbeteringen die Apple dit jaar doorvoert.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 videospeler compleet op de schop

De ingebouwde videospeler van Apple was altijd een van de grote irritatiepunten van iOS-gebruikers. Iedere keer als je het volume wijzigt, verschijnt een grote melding in beeld, die een groot deel van je video verbergt. Daarom besloten apps als YouTube en Twitch zelf een videospeler te maken, die alles wat subtieler aanpakt. Apple volgt dit voorbeeld met de videospeler in iOS 11, want het verschil is enorm.

iOS 11 videospeler

Alle opties van de speler zitten voortaan in de hoeken van je scherm verwerkt. Ook heeft de hud (head-up display) een donkere rand om zich heen, waardoor hij een stuk minder opvalt dan de grote witte vlakken die eerst op je scherm verschenen.

Wil je het volume wijzigen, dan zie je in de rechter bovenhoek van je scherm een volumebalkje, die na een paar seconden automatisch verdwijnt. Alle andere opties (zoals AirPlay en pauzeren) zijn ook verbannen naar de randen van het display.

Universeel beschikbaar

De videospeler van iOS 11 is universeel doorgevoerd, zodat de verouderde speler voorgoed verleden tijd is. Naast een nieuw Bedieningspaneel, verbeterde Foto’s-app en vergrendelscherm zal dit één van de belangrijkste verbeteringen zijn voor veel gebruikers.

Kun je de oude volumemeter echt niet meer aanzien? Dan zul je het tot eind juni moeten volhouden. Dan verschijnt de eerste publieke bèta van iOS 11. Ontwikkelaars kunnen nu alvast met een testversie aan de slag. Rond september komt de definitieve versie van de update voor iedereen beschikbaar. De tijden van kiezen tussen het kijken naar een video of een grote vierkante melding op je scherm zijn dan voorgoed voorbij. Lees ook onze uitgebreide iOS 11 preview.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen